במתכון הזה נסביר איך להכין סלמון מאודה במלח שיכול להיות מאודה בתנור או במחבת. סלמון מאודה במלח הוא תהליך שונה מזה של סלמון כבוש במלח.
מרכיבים
נתח פילה סלמון שבצידו האחד יש עור, חתוך לפרוסות רוחב (כל פרוסה ברוחב של 5 - 10 ס"מ)
חבילת מלח גס
הערה: אפשר להסתפק במלח כתבלין הבלעדי במתכון או לתבל את הסלמון בפלפל שחור, פפריקה חריפה או מתוקה, שום ותבלינים נוספים.
איך מכינים דג סלמון מאודה במלח?
מרפדים מחבת בשכבת מלח גס אחידה, בגובה של כחצי ס"מ
מניחים את פרוסות הסלמון על גבי המלח כשהצד עם העור מונח על המלח
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ - 15 דקות או עד שמתקבלת שכבה לבנה על גבי הסלמון
אופן הגשה
להגיש בתוספת ירקות אפויים/מאודים או סלט ירקות.
מזון פונקציונלי בסלמון מאודה במלח
סלמון עשיר בחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית