סלמון מאודה במלח
במתכון הזה נסביר איך להכין סלמון מאודה במלח שיכול להיות מאודה בתנור או במחבת. סלמון מאודה במלח הוא תהליך שונה מזה של סלמון כבוש במלח.
מרכיבים
-
נתח פילה סלמון שבצידו האחד יש עור, חתוך לפרוסות רוחב (כל פרוסה ברוחב של 5 - 10 ס"מ)
-
חבילת מלח גס
הערה: אפשר להסתפק במלח כתבלין הבלעדי במתכון או לתבל את הסלמון בפלפל שחור, פפריקה חריפה או מתוקה, שום ותבלינים נוספים.
איך מכינים דג סלמון מאודה במלח?
-
מרפדים מחבת בשכבת מלח גס אחידה, בגובה של כחצי ס"מ
-
מניחים את פרוסות הסלמון על גבי המלח כשהצד עם העור מונח על המלח
-
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ - 15 דקות או עד שמתקבלת שכבה לבנה על גבי הסלמון
אופן הגשה
להגיש בתוספת ירקות אפויים/מאודים או סלט ירקות.
מזון פונקציונלי בסלמון מאודה במלח
-
סלמון עשיר בחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
-
סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית