מה יש בה בעמבה שגורם ליחסי אהבה שנאה בקרבה חובביה?
מחד, היא פיקנטית, מעשירה את טעם וריח המאכלים המתובלים בה ומעצימה את ההנאה הקולינרית. מאידך, ביום שלמחרת ולעיתים אף מוקדם יותר מופיעות התוצאות בצורת ריח עז המופרש בזיעה ובשתן.
ממרח עמבה הוא למעשה הגירסה העיראקית לצ'אטני מנגו שמקורו בהודו.
הבסיס להכנת עמבה או צ'אטני מנגו הוא פרי מנגו ירוק העובר כבישה/החמצה לאחר קילוף קליפתו המרה.
מקור השם 'עמבה' הוא בשפת המרטהי (Marathi) המדוברת באזורים מסוימים בהודו. בשפת המרטהי אמבה (Amba) הוא מנגו.
הקפידו לקנות עמבה המכילה 'נתחי מנגו' מאחר והם מכילים מנגיפרין התורם לבריאות.
עמבה המכילה 'נתחי מנגו' נחשבת משובחת יותר ולא לשכוח כי פירוש המילה 'עמבה' הוא 'מנגו'.
חשוב לזכור כי העמבה מכילה כמויות לא מבוטלות של מלח ולכן יש לצרוך אותה כתבלין ולא בכמויות מסחריות. מה גם שצריכה במינון נמוך תעשה חסד עם הסובבים את חובב העמבה.