עדשה כתומה היא קטנית מהירת הכנה. מרקמה הנימוח וטעמה הנפלא מאפשר לנו ליהנות מתבשילים נהדרים. הבישול מהיר שלה נובע מכך שהיא עברה קילוף של המעטה החיצוני שלה.
להעביר את כל המרכיבים לסיר (*), לכסות במים (5 ס"מ מעל גובה המרכיבים), להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה או עד התרככות העדשים.
מומלץ לבשל היטב עד כדי התפוררות העדשים למרקם סמיך ועשיר.
*ברוב המקרים אנו בוחרים לבשל קטניות בסיר לחץ.
בעדשים כתומות אפשר גם בסיר רגיל כי הן מתבשלות מהר.