תזונה פונקציונלית - תבשיל עדשים כתומות בטעם נפלא שבקלות יהפוך להיות מרק
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל עדשים כתומות בטעם נפלא שבקלות יהפוך להיות מרק

תבשיל עדשים כתומות בטעם נפלא שבקלות יהפוך להיות מרק

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל עדשים כתומות בטעם נפלא. עדשים כתומות הן קטניות מהירות הכנה וטעמן הנפלא מאפשר לנו ליהנות מתבשילים נהדרים. הבישול המהיר שלהן נובע מכך שהן עברו קילוף של המעטה החיצוני שלהן.

תבשיל עדשים יכול בקלות רבה להיות מרק עדשים, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך המתכון.

עדשים כתומות, ירוקות, חומות או שחורות הן בריאות ונהדרות להכנת תבשיל או מרק. יש להן מרקם וטעם מיוחדים והן גיוון נפלא בתפריט טבעוני, צמחוני או אוכל כל. הן מתאימות גם למצבים בהם נמנעים מצריכת גלוטן כמו צליאק.

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עדשים כתומות
  • 4 – 6 שיני שום גדולות קצוצות 
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/8 – 1/4 כפית פפריקה גרוסה חריפה (אופציה לחובבי חריף)
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם האישי
  • 4 – 6 כפות שמן זית כתית מעולה

איך מכינים

הנחיות טרום הכנה

  1. משרים בקערה עדשים כתומות במים, למשך 4 שעות בקירוב
  2. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים

הכנת התבשיל

  1. מבשלים בסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ובתוספת מים (2-3 ס"מ מעל גובה המרכיבים)
  2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד התרככות מלאה והתפרקות של העדשים
  3. 2-3 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים

איך תבשיל עדשים הופך להיות מרק עדשים

  1. לוקחים כמות רצויה של תבשיל עדשים שכבר הכנתם ומעבירים לסיר
  2. מוסיפים מים בכמות הרצויה מבחינת סמיכות המרק
  3. מוסיפים כל מה שרוצים להעשרת המרק כגון פטריות, ירקות ירוקים עליים, ירקות כתומים ותבלינים
  4. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ - 15 דקות לפחות, עד התרככות המרכיבים

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • עדשים כתומות עשירות בסיבים תזונתיים ומסייעות בשמירה על בריאות מערכת העיכול
  • כורכום מכיל קבוצת פיגמנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי סרטן
  • שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape