Functional-Nutrition.co.il תזונה פונקציונלית - קטניות כמזון פונקציונלי נגד סרטן

          סמינר לקהל הרחב שוחר הבריאות      
  סמינר בריאות העצם   דיאטת סלק (סמינר)  דיאטת סלק למטפלים   סמינר לחיזוק מערכת החיסון           קורס למטפלים       סמינר לקהל הרחב
                                                                                                      

 

אכניצאה ואשולציה בגן המרכז לתזונה פונקציונלית




אכניצאה פורחת בגן הטיפולי

Google

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


דף הבית >> מאמרים מקצועיים ומחקרים >> קטניות כמזון פונקציונלי נגד סרטן

קטניות כמזון פונקציונלי נגד סרטן

Legumes Anti Cancer

בעשור האחרון התעצם השיח התקשורתי בתחום המזונות הפונקציונליים או מזונות-על ובהשפעתם בקידום בריאות בתחומים שונים, לרבות סרטן.

עיקר השיח מתמקד בפירות, ירקות, צמחי מרפא ותבלין, ופחות בקטניות. עם זאת סויה היא קטנית יוצאת דופן ונחקרה רבות בתחום הסרטן.

אוכלוסיות סין, יפן וארצות אסיאתיות אחרות, הצורכות מוצרי סויה על בסיס קבוע, הן בדרך כלל בסיכון נמוך לפתח סרטן שד, סרטן רחם, סרטן ערמונית וסרטן המעי הגס.

בהתייחס לקטניות באופן כללי, על פי מחקרים נראה כי ככל שצריכת הקטניות גבוהה יותר, פוחת הסיכון לסרטן מסוגים שונים.

ההשפעה הבריאותית של הקטניות: 
מקבץ עדויות מחקריות

צריכה גבוהה של קטניות, מקושרת לסיכון מופחת למספר סוגי סרטן כמו סרטן דרכי אויר-עיכול עליונות (כגון אף וגרון), קיבה, מעי גס-חלחולת וריאה.

במחקר עוקבה רב-אתני שנערך בהשתתפות 82,483 גברים בגילאי 45-75, נמצא כי צריכת קטניות מקושרת להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית.

בקרב גברים שצרכו את כמות הקטניות הגבוהה ביותר, נראתה הפחתה של 11% בסיכון לסרטן הערמונית באופן כללי והפחתה של 26% בסיכון לפתח סרטן ערמונית בדרגה גבוהה, בהשוואה לגברים שצרכו את כמות הקטניות הנמוכה ביותר. אחוזי הפחתה אלו בסיכון, נראו הן בצריכת סויה והן בצריכת קטניות ללא סויה.

במחקר פרוספקטיבי בהשתתפות גברים אדוונטיסטים, נמצא כי צריכה גבוהה של חלב סויה, מקושרת להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית.

במחקר בהשתתפות מהגרות מדרום אסיה המתגוררות באנגליה, נמצא כי צריכה גבוהה של ירקות וקטניות מקושרת להגנה מפני סרטן שד. החוקרים מציינים כי ניתן להחשיב שתי קבוצות מזון אלו בסיכון המופחת לסרטן שד  שנצפה בקרב צמחוניות.

במחקר בהשתתפות אמריקאיות ממוצא אסייתי (סין, יפן ופיליפינים) נמצא כי ירקות וקטניות הם הרכיבים להם מיוחסת הפחתה משמעותית בסיכון לסרטן שד. לעומת זאת פחמימות וכל סוגי הבשר (אדום, לבן ומעובד) הם הרכיבים להם מיוחסת הגברה משמעותית בסיכון לסרטן שד.

קטניות מכילות מגוון רכיבים מקדמי בריאות כגון סיבים מסיסי מים וספונינים שהוכחה השפעתם כנוגדי סרטן.

בנוסף לכך, לקטנים צמחיים המצויים גם בקטניות כגון שעועית אדומה, אפונה, עדשים ופולי סויה, נמצאו בעלי השפעות נוגדות סרטן. לקטינים שונים, נקשרים לקרומי התאים הסרטניים או לקולטנים שלהם וגורמים לרעילות בתאים, למוות תאי מתוכנן, ולעיכוב צמיחת גידולים.

קטניות כוללות כגון: שעועית, עדשים, אפונה, חומוס, מש, אזוקי.
המאמר מבוסס על הספר: 'נפלאות התזונה הפונקציונלית', מאת: ד"ר יוסי שבח (בתהליכי הוצאה לאור) לפרטים נוספים - לחצו כאן

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
 
 



 





[Top]

תנאי שימוש דף הבית אודות תזונה פונקציונלית סיפורי מסע מאמרים מקצועיים כתבות צמחי מרפא מתכונים כתבו אלינו המרפאה - המרכז הטיפולי 
ניוזלטר תזונה פונקציונלית ונטורופתיה פורום מטפלים מקצועי דיאטת השעורה קורסים וסדנאות למטפלים ולקהל הרחב

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

לייבסיטי - בניית אתרים