Functional-Nutrition.co.il

המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה


                 


 







אכניצאה פורחת בגן הטיפולי

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

אכניצאה ואשולציה בגן המרכז לתזונה פונקציונלית

דף הבית >> תזונה פונקציונלית >> מתכונים >> מתכוני ירקות >> מוקפצים >> קישוא וגזר מוקפצים עם רצועות טופו ברוטב סויה ושמן שומשום

 

קישוא וגזר מוקפצים עם רצועות טופו ברוטב סויה ושמן שומשום

 
מרכיבים (4 מנות)

♦ 3 קישואים בגודל בינוני
♦ 2 גזרים
♦ 1 בצל
♦ 2-3 שיני שום

♦ 100 גרם איטריות אורז (כשליש חבילה)

♦ חבילת טופו (כ- 300 גרם)

♦ 9 כפות רוטב סויה
♦ 7 כפות שמן זית
♦ 2 כפות שמן שומשום
♦ 1 כף תערובת דואה מצרית (תערובת המכילה בוטנים, כוסברה ופלפלת חריפה).
♦ 1/2 כפית אבקת שום

אופן ההכנה
הכנת המצרכים:
  1.  שוטפים, מנקים ומקלפים את הירקות.
  2. חותכים לרצועות דקות ומניחים כל סוג בכלי נפרד:  קישוא, גזר, טופו. קוצצים את הבצל ואת השום.
  3.  מבשלים למשך דקה במים רותחים את איטריות האורז, שוטפים במים קרים, מסננים ומקררים במקרר.

תהליך ההקפצה:

שלב א' - הקפצת הירקות

ירקות מוקפצים

  1. מחממים 5 כפות שמן זית במחבת ווק או במחבת טפלון.
  2. כשהשמן התחמם היטב (מחבת ווק מברזל מתחממת באיטיות יותר לעומת מחבת רגילה) מתחילים להוסיף את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, גזר, קישוא. מדי פעם מקפיצים ומערבבים. מחכים מספר דקות לפני שמוסיפים את המזון הבא. אין לחכות עד שהירקות יהיו רכי מדי.
  3. פירוט: מוסיפים לסיר בצל ומטגנים קלות כ 2-3 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר ולבסוף את רצועות הזוקיני.
  4. מוסיפים למחבת 3-4 כפות רוטב סויה וכף שמן שומשום, מקפיצים ומערבבים את כל הירקות ומעבירים את כל התערובת לכלי נפרד.

ירקות מוקפצים

שלב ב' - הקפצת הטופו

רצועות טופו מוקפצות ברוטב סויה ושמן שומשום, מתובלות בתערובת דואה

  1. מחממים כף שמן זית וכף שמן שומשום במחבת.
  2. כשהשמן התחמם מוסיפים את רצועות הטופו, ומתבלים ב - 3 כפות רוטב סויה, כף תערובת דואה, וחצי כפית אבקת שום. מקפיצים, מערבבים ומעבירים את הטופו לירקות המוקפצים.

שלב ג' - הקפצת איטריות אורז ברוטב סויה

איטריות אורז מוקפצות ברוטב סויה

  1. מחממים כף שמן זית במחבת.
  2. מוסיפים את איטריות האורז המבושלות, 2 כפות רוטב סויה, מקפיצים ומערבבים.

שלב ד' - ערבוב כל המוקפצים יחדיו

  • מוסיפים למחבת את הירקות והטופו, מערבבים ומקפיצים קלות, עד שהמוקפצים חמים ומוכנים להגשה.

קישוא וגזר מוקפצים ברוטב סויה ושמן שומשום

בתאבון


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
 
 


 



[Top]

תנאי שימוש דף הבית אודות תזונה פונקציונלית סיפורי מסע מאמרים מקצועיים כתבות צמחי מרפא מתכונים כתבו אלינו המרפאה - המרכז הטיפולי 
ניוזלטר תזונה פונקציונלית ונטורופתיה פורום מטפלים מקצועי דיאטת השעורה קורסים וסדנאות למטפלים ולקהל הרחב

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

לייבסיטי - בניית אתרים