דף הבית >> מתכונים בריאים >> סלטים >> סלט רשאד תפוחים אגוזים מתוק, חריף, חמצמץ ואגוזי |
סלט רשאד תפוחים אגוזים מתוק, חריף, חמצמץ ואגוזי
במתכון הזה נסביר איך להכין סלט רשאד חריף, מתוק חמצמץ ואגוזי. סלט זה יכול להשתלב כמנה לצד תבשיל אורז/גריסים/קינואה/כוסמת, קטניות או דג.
חריפות הסלט מתקבלת מעלי רשד, המתיקות והחמצמצות מתקבלים מתפוח ירוק סמית.
מאחר ולרשאד יש טעם חריף, אלו הרגישים מאוד לטעם חריף יכולים להפחית במחצית את כמות הרשד.
מרכיבים
-
1 צרור רשאד קצוץ דק
-
1 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק. הפטרוזיליה תספק מרקם גס יותר לסלט והכוסברה מרקם עדין יותר
-
4 תפוחים מסוג סמית או גראני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
-
2 חופני אגוזים או/ו שקדים לא קלויים, גרוסים גס ובלתי אחיד (במכתש ועלי או במטחנת תבלינים). אפשר גם שלמים
-
1-2 כפות שמן זית כתית מעולה
-
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים ולאכול בהנאה...
מזון פונקציונלי בסלט
-
פטרוזיליה עשירה בויטמין C ובקרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
-
אגוזים ושקדים מכילים מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן ואבץ
-
שקדים ואגוזים כמו פקאן, לוז, מקדמיה ופיסתוק, מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומן מקבוצת אומגה 9, להם משויכת פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
|
|
|
|
|
|