תזונה פונקציונלית מונעת סרטן

 

אכניצאה ואשולציה בגן המרכז לתזונה פונקציונלית




אכניצאה פורחת בגן הטיפולי

Google

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape



תזונה פונקציונלית מונעת סרטן

 שלום לכולם

לפניכם הגִליון ה - 17 של תזונה פונקציונלית.

לאחר שלוש שנות פעילות, אני מסיים את תפקידי כיו"ר 'האגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית'. את תפקיד היו"ר אעביר למחליפי לאחר כינוס האגודה השנתי.

נושא הכינוס נבחר להיות 'נטורופתיה ואונקולוגיה אינטגרטיבית'. אני מזמין אתכם, מטפלים מהתחומים השונים, לבוא ולקחת חלק ביום חשוב זה, ללמוד ולקבל מידע עדכני רב, מבוסס מדעית. הקהל הרחב יוכל אף הוא להפיק תועלת אישית מההרצאות המעניינות.

משתתפי הכינוס יקבלו במתנה את גיליון 'קול הנטורופתיה' החדש העוסק בנושא 'מגע ובריאות'. הגיליון מרכז לראשונה בישראל בצורה מקיפה את הביסוס המדעי לטיפולי מגע המהווים חלק בלתי נפרד מהגישה הנטורופתית.

בכינוס אציג את 'פירמידת המזון הפונקציונלית' שפיתחתי, כמודל למניעה וטיפול בסרטן.

לרגל הכינוס בחרתי להתמקד בניוזלטר הנוכחי בנושא מחלת הסרטן מההיבט התזונתי-פונקציונלי.

בהזדמנות זו ברצוני להודות לכם, מנויים יקרים, וותיקים כחדשים, על הסבלנות, ההתמדה בקריאה והתגובות החמות שאני מקבל, על אף שהתדירות בה אתם מקבלים ניוזלטר זה ממש לא אופיינית לעולם האינטרנט התזזיתי... ולכל אלו שהתקשרו, שאלו, וחיכו בסבלנות לפתיחת קורס נוסף למטפלים וסדנאות לקהל הרחב בנושא 'דיאטת השעורה' - בקרוב אעדכן גם אתכם. מנויים חדשים המעוניינים לקבל מידע בנושא ולהירשם לקבלת עדכון - לחצו כאן.


קריאה נעימה,
יוסי שבח

נושאי הניוזלטר הנוכחי
הכינוס השנתי: 'נטורופתיה ואונקולוגיה אינטגרטיבית'
תזונה פונקציונלית וסרטן: 
סוגיית צריכת מוצרי סויה ואיזופלבונים בקרב חולות סרטן שד
הרימון והשפעותיו כנוגד סרטן
שמן זית כנוגד סרטן
עונת המסיק
טיפים לארוחה פונקציונלית מבוססת זית

הכינוס השנתי: 'נטורופתיה ואונקולוגיה אינטגרטיבית'

יותר ויותר חולי סרטן פונים לטיפול נטורופתי, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי בו הנטורופתיה משחקת תפקיד טיפולי חשוב ביותר.

העלייה בפניות של חולי סרטן לטיפולים טבעיים/משלימים והעדויות המחקריות המצטברות, מובילים מגמת התרחבות והקמת מרכזים רפואיים-אונקולוגיים-אינטגרטיביים במסגרת מרכזים רפואיים וקופות חולים.

ככל שחולפות השנים ומצטברים יותר מחקרים, מקבלת הגישה הנטורופתית לגיטימציה גבוהה יותר הודות לביסוס המדעי בתחום האונקולוגי וקשרי הגומלין בינו לבין אורחות חיים.

ההרצאות בכינוס מתרכזות במכלול הטיפולי-נטורופתי במניעה ובטיפול בסרטן, ומתמקדות בנושאי תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא, קשרי גוף-נפש ואורחות חיים. בנוסף לכך, יוצגו מודלים טיפוליים-אונקולוגיים, חידושים, התפתחויות והנחיות בתחום.

בכינוס אציג את פירמידת המזון הפונקציונלית כמודל למניעה וטיפול בסרטן.

חזרה לנושאי הניוזלטר

תזונה פונקציונלית וסרטן: סוגיית צריכת מוצרי סויה ואיזופלבונים בקרב חולות סרטן שד

 לאור העובדה כי איזופלבונים המצויים במוצרי סויה הם בעלי זיקה לקולטני אסטרוגן, קיים חשש מהמלצה על צריכת מוצרי סויה לחולות סרטן שד. בשנת 2009 פורסם מאמר ב – JAMA, אחד מכתבי העת הרפואיים החשובים ביותר. במאמר זה נגעו החוקרים בסוגיה מורכבת זו שעדיין שנויה במחלוקת.

להלן תקציר עיקרי המאמר:
  • במחקר עוקבה נרחב שנערך בסין בהשתתפות 5042 חולות סרטן שד, נמצא כי צריכת מוצרי סויה (כגון טופו, "חלב" סויה ופולי סויה טריים) מקושרת באופן משמעותי להפחתת הסיכון למוות ולהישנות של הסרטן
  • טווח גילאי הנשים במחקר נע בין 20 – 75 וזמן המעקב הממוצע היה 3.9 שנים
  • על פי מחקר זה, צריכת מוצרי סויה בטוחה ובעלת פוטנציאל להועיל לנשים עם סרטן שד
  • הפחתת הסיכון למוות ולהישנות של הסרטן עקב צריכת מוצרי סויה, נראו גם בקרב נשים עם סרטן שד המגיב לאסטרוגן (Estrogen Receptor-Positive) וגם בקרב נשים עם סרטן שד שאינו מגיב לאסטרוגן (Estrogen Receptor-Negative)
חזרה לנושאי הניוזלטר


תזונה פונקציונלית וסרטן: הרימון והשפעותיו כנוגד סרטן

 כבכל שנה, גם בחלוף ראש השנה, ניתן להשיג את הרימון על גרגיריו העסיסיים והצבעוניים שמשאירים את חותמם הארגמני בחלל הפה.

הרימון הוא אחד הפירות שתפס את תשומת ליבם של החוקרים ובין היתר נחקרה השפעתו כנוגד סרטן.

להלן מקבץ מהשפעותיו של הרימון בתחום זה:
  • פיטוכימיקאלים שמקורם ברימון, עכבו שגשוג מהיר של תאי סרטן מעי גס וגרמו לאפופטוזיס (מוות תאי מתוכנן)
  • הגנה מפני נזקי קרינה אולטרה סגולית (קרניים אולטרה סגוליות עלולות לגרום ולקדם התפתחות גידולים)
  • פעילות משמעותית נוגדת התפשטות מהירה של תאי סרטן ערמונית והשראת אפופטוזיס (מוות תאי מתוכנן)
  • עיכוב צמיחת גידולים בעכברים לרבות הפחתה ברמות PSA
חזרה לנושאי הניוזלטר


תזונה פונקציונלית וסרטן: שמן זית כנוגד סרטן


העלייה במחקר התזונתי והוכחת הקשר בין תזונה מסורתית והשפעות בריאותיות, לא פסחה גם על ההיבט האונקולוגי.

שמן זית הוא אחד מרכיבי המזון שהוכחה השפעתו נוגדת הסרטן.

להלן מקבץ עדויות מבוססות מדע, על שמן זית כנוגד סרטן:
  • במודלים של חיות נמצא, כי שומן רווי או רב-בלתי-רווי קידם שגשוג של גידולי שד. לעומת זאת, שמן זית הראה השפעה מגינה מפני גידולי שד
  • צריכה גבוהה של שמן זית היא סימן ההיכר של הדיאטה הים תיכונית המסורתית והיא מקושרת לשכיחות נמוכה יותר של סרטן, כולל סרטן המעי הגס והחלחולת, בהשוואה למדינות מערביות אחרות (לדוגמה, התמותה מסרטן המעי הגס והחלחולת ביוון נמוכה ב–40% בקירוב בהשוואה לבריטניה).
  • בדרום אירופה (ספרד, יוון, איטליה), שמן זית כתית הוא מקור שומני עיקרי, ושיעורי הסרטן שם נמוכים בהשוואה לצפון אירופה. השפעתו המגינה של שמן זית כתית חשובה ביותר בעשור הראשון לחיים, כלומר חשוב להתחיל לצרוך שמן זית לפני גיל ההתבגרות, ולהמשיך בכך כל החיים
  • התכונות הנוגדות סרטן של שמן זית מקושרות למרכיבים המצויים בו וכוללים חומצות שומן חד-בלתי-רוויות, סקוואלן (squalenne), טוקופרולים ופנולים (מכיל לפחות 30 מרכיבים פנוליים, השכיח ביותר הוא oleuropein)
חזרה לנושאי הניוזלטר

עונת המסיק

אם בשמן זית עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את עונת המסיק הנמצאת כעת בעיצומה.

קשה לפספס את מטר הזיתים הנחים על הקרקע, בין אם ברשותכם עץ זית בגינה הביתית או אם בקרבת ביתכם נטועים עצי זית שזה מכבר הפכו להיות חלק מהנוף האורבני.

בעונת המסיק, פותחים מגדלי הזיתים את שעריהם לקהל הרחב לצורך מסיק עצמי ובחלק מהמקומות, אף ניתן להפיק שמן זית במקום.

בשווקים ניתן להשיג בתקופה זו זיתים מזנים וגדלים שונים לשימוש הביתי ובפרט לכבישת זיתים הנפוצה יותר.

חזרה לנושאי הניוזלטר


טיפים לארוחה פונקציונלית מבוססת זית

נסיים בדוגמת ארוחה פשוטה, בריאותית וממוקדת זית:

פרסו שתי פרוסות לחם שיפון כהה, כבד וחמצמץ, מזגו שמן זית כתית מעולה לצלוחית טבילה, טלו מספר זיתי קלמטה, חתכו לפרוסות בצל סגול וקחו חופן נבטים מכל סוג שהוא.

בצעו חתיכת לחם וטבלו בשמן הזית, נגסו בזית ובבצל, הוסיפו ללעיסה קומץ נבטים, ותיהנו מארוחה פשוטה, מסורתית, בריאותית ומענגת.

בתיאבון ולבריאות.
 
  • ניתן להשיג זיתי קלמטה מאיכויות שונות, בשווקים וברשתות. זיתי הקלמטה האיכותיים, מרקמם בשרני, צבעם כצבע היין וטעמם לא פחות ממדהים
  • להכנת שמן הזית משתמשים בזני זית שונים. אלו הנרתעים משמן זית שטעמו חזק ומריר (מקורו בזית סורי), ימצאו חלופה נאותה בשמני זית המבוססים על זנים כגון ברנע שטעמם עדין וערב לחיך המצוי
  • את לחם השיפון ניתן להחליף בלחם מלא מסוג אחר
  • אם הבצל חריף מדי, לאחר שפורסים אותו, ניתן להשרות אותו במים מבעוד מועד להפחתת חריפותו
  • את הנבטים אפשר להחליף בלקט ירקות עליים

חזרה לנושאי הניוזלטר

פורסם בתאריך: 19.11.10 בשעה: 08:00

לקבלת הניוזלטר 'תזונה פונקציונלית' - לחצו כאן ~ לאחר הרשמה קצרה תקבלו לתיבת המייל שלכם את הניוזטר 'תזונה פונקציונלית ונטורופתיה'
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
 
 



 





[Top]

תנאי שימוש דף הבית אודות תזונה פונקציונלית סיפורי מסע מאמרים מקצועיים כתבות צמחי מרפא מתכונים כתבו אלינו המרפאה - המרכז הטיפולי 
ניוזלטר תזונה פונקציונלית ונטורופתיה פורום מטפלים מקצועי דיאטת השעורה קורסים וסדנאות למטפלים ולקהל הרחב

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

לייבסיטי - בניית אתרים