תזונה פונקציונלית - ניוזלטר תזונה פונקציונלית: גיליון מספר 2

Functional-Nutrition.co.il

המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה


                 


 







אכניצאה פורחת בגן הטיפולי

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

אכניצאה ואשולציה בגן המרכז לתזונה פונקציונלית

דף הבית >> הרשמה לניוזלטר >> ניוזלטר תזונה פונקציונלית: גיליון מספר 2
 
 

תזונה פונקציונלית: גִליון מספר 2, מאי 2007

שלום לכולם

לפניכם הגִליון השני של תזונה פונקציונלית. אנו מודים לכם על כך שנרשמתם לניוזלטר ועל כל התגובות החמות והביקורות הבונות  שקיבלנו מאז שהאתר עלה לאוויר.

אתם יכולים לשלוח אלינו כל שאלה או נושא שאתם מעוניינים שנדון בהם כאן, בניוזלטרים הבאים.

הגִליון הראשון הגיע בתפוצתו לקהל הרחב ולמטפלים, בעיקר מתחום הנטורופתיה. הניוזלטר מיועד לכל העוסקים בשיטות השונות הנוגעות לבריאות הציבור כגון רפואה, רוקחות, תזונה קלינית, פסיכולוגיה ופסיכותרפיה, צמחי מרפא, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה, רפואה סינית, שיאצו, רפואה הודית (איורוודה), רפואה טיבטית, עיסוי, פרחי באך, ארומתרפיה, אימון וכושר גופני ועוד.

אם אתם מכירים כאלו העוסקים באחד מהתחומים המוזכרים, העבירו גם אליהם את הניוזלטר, אולי גם הם ימצאו בו עניין ויפיקו תועלת מקריאתו, הן ברמה האישית והן  למטופליהם.

הגִליון הנוכחי עוסק בצרבת ובטיפים להקלת תסמיניה, בתערוכת אגרו משוב והפירות האקזוטיים שהוצגו בה. בנוסף, מוזכר קקטוס הנופליטוס והשפעותיו הבריאותיות כמזון פונקציונלי. ולקינוח, תחרות העגבנייה הטעימה.

הקיץ בפתח וגינתנו פורחת בשלל צבעים. בין הפרחים נמצא את שאריות הפריחה בגווני כתום של כובע הנזיר (שהשתלט על הגינה ואיננו מסוגלים עדיין לגזום אותו בשל הפריחה המדהימה) , זני הלוונדר והמרווה בגווני הסגול, האשולציה בכתום מבריק, החוטמית הזיפנית בשילוב ורוד-ארגמן, הסמבוק השחור בפריחה לבנבנה-צהבהבה, הרימון בכתום-אדום והפרחים המדהימים של התפוח מזן ענה הצבועים בלבן ומעוטרים בגוון ורדרד.

אתם יכולים לקרוא ניוזלטר זה ואת הגִליון הקודם לו, גם באתר, מתוך הקישור הבא:

ניוזלטר תזונה פונקציונלית

קריאה מהנה
יוסי שבח, נטורופת

נושאי הניוזלטר הנוכחי:

צרבת וטיפים בתזונה פונקציונלית
תערוכת אגרו משוב
פירות אקזוטיים
קקטוס נופליטוס כמזון פונקציונלי
תחרות העגבנייה הטעימה 
עגבנייה כמזון פונקציונלי

צרבת (Heartburn)

צרבת היא תחושת כאב צורב באיזור החזה. תחושה זו עלולה להקרין לאיזור הצוואר, הגרון ולעיתים אף לאיזור בפנים. הצרבת מתרחשת בעקבות עלייה של חומצת הקיבה אל הושט (reflux), לעיתים עלייה זו מלווה בחלקי מזון.

מה רבות הצרבות

אחוזים גבוהים באוכלוסיה המערבית סובלים מצרבות. בחלק מהמקרים הצרבת קיימת באופן קבוע ולעיתים מופיעה באקראי.

מנסיוני הטיפולי, הסיכוי להצלחה טיפולית בצרבת גבוה וברבים מהמקרים, ניתן לחסוך את הטיפול התרופתי סותר החומצה. הצרבת היא דוגמא קלאסית לטיפול חוסך תרופות ואני משוכנע שכל רופא ישמח לוותר על מתן סותרי חומצה למטופליו, אם יחול שיפור מהותי או אף העלמות הצרבת בעזרת טיפול אלטרנטיבי. חשוב לזכור כי הסיבות לצרבת יכולות להיות שונות ועל כן חשוב לעבור בירור רפואי.

הטיפול הנטורופתי בצרבת עשוי לכלול שילוב של תפריט מתאים, הרכבת פורמולת צמחים, תוספי מזון ועוד, כל זאת בהתאמה אישית. מאחר והתזונה המערבית משחקת תפקיד משמעותי בהתהוות צרבת, שינוי תזונתי הוא אחד הטיפולים היעילים. בשורות הקרובות אתן מספר טיפים תזונתיים העשויים להקל על הסובלים מצרבות. חשוב לציין כי טיפים אלו לא בהכרח יחליפו טיפול מסודר, בפרט אם אתם סובלים מצרבות מזה זמן רב. במקרה כזה, חשוב לעבור בירור רפואי לפני הטיפול.

טיפים תזונתיים להקלת תחושת הצרבת

·         הקטינו את כמות מנת האוכל בכל ארוחה. לדוגמה, אכלו חצי כוס אורז במקום כוס אורז. ובמקביל:

·         הגדילו את מספר הארוחות ביום. כלומר, במקום 3 ארוחות גדולות, אכלו 6 ארוחות קטנות.

·         העדיפו ארוחות המורכבות ממעט מרכיבים. לדוגמה אכלו ארוחה המורכבת מאורז מלא או מנת דג בתוספת ירקות. לעומת זאת, הימנעו מארוחה המורכבת מפיתה, חומוס, טחינה, צ'יפס, ירקות, בשר וקינוח.

·         הקפידו ללעוס היטב את המזון לפני בליעתו.

·         הימנעו משתיית קפה.

·         הימנעו מאכילת מזון מטוגן.      

מזון פונקציונלי להקלה על צרבת

כטיפול סימפומטי, אכילת מלפפונים ושקדים שאינם קלויים, עשויה להקל על תחושת הצרבת. המלצות אלו מתאימות גם לנשים הרות ובפרט אכילת השקדים.

 חזרה לנושאי הניוזלטר

תערוכת אגרו משוב 2007

באפריל ביקרנו בתערוכת אגרו משוב ה-17, שהתקיימה בגני התערוכה בתל אביב. בתערוכה הוצגו תחומים שונים הקשורים לחקלאות, מהדברה ביולוגית ועד מכשירי תנועה חקלאיים. העניין בו אנו מוצאים בתערוכה זו כולל סוגים, מינים וזנים של פירות וירקות חדשים, חלקם פרי פיתוח ישראלי. בנוסף לכך מציגה עמותת הפירות האקזוטיים, פירות ייחודיים הגדלים בארץ, בעיקר על ידי המשוגעים לדבר. אטרקציה נוספת בתערוכה הייתה תחרות העגבנייה הטעימה.

פירות אקזוטיים

בין הפירות האקזוטיים שהוצגו בתערוכה, נכללו תות עץ פקיסטני, בעל פרי ארוך מהמקובל (בתות העץ השחור) שאורכו יכול להגיע ל- 12 ס"מ בקירוב!. פרי זה עשיר מאוד בנוגדי חמצון. בתערוכה הוצגו פירות אקזוטיים נוספים כדוגמת פיטייה צהובה, תפוז הקופים, קרמבולה, פפאיה, קניסטל, ספוטה שחורה וספוטה לבנה, לוקומה, אנונה, ספודילה, קטמבילה, דובדבן קפולין, ואגוז מלבר.

 

 

תות עץ פקיסטני

קקטוס נופליטוס

גם קקטוס זה נכח בתערוכת הפירות האקזוטיים. למרות שהשימוש הקולינרי העיקרי הוא בגבעוליו, פירותיו אכילים גם הם. גבעוליו הצעירים של קקטוס זה משמשים כירק במטבח המקסיקני. הגבעולים נאכלים טריים או מבושלים.

 

קקטוס נופליטוס

קקטוס נופליטוס כמזון פונקציונלי

בדומה לקקטוסים אחרים, לנופליטוס תכונות היפוגליקמיות (הפחתת רמות סוכר). בנוסף לכך, באופן מסורתי הוא משמש לטיפול בראומטיזם ובעיות דלקתיות נוספות, בשלשול, ובפרט לכאבי אוזניים ושיניים. כמו כן הוא נחשב כמשתן וכמשכך כאב. השפעתו נוגדת הדלקת מיוחסת לפיטוסטרולים (בטא – סיטוסטרול) המצויים בו. תכונה נוספת המיוחסת לפיטוסטרולים, היא יכולתם להפחית רמות כולסטרול.

חזרה לנושאי הניוזלטר

תחרות העגבנייה הטעימה

בתערוכה התקיימה תחרות העגבנייה הטעימה.

בזמן ההמתנה לתחילת התחרות, נזכרנו, עם חיוך על פנינו, בתחרות אכילת המנגו שהתקיימה בפסטיבל המנגו בדלהי, הודו. אם לא קראתם עדיין הודות חוויותנו מאותו ארוע אתם מוזמנים לקרוא ולהתרשם מהתמונה של המשתתפות בתחרות אכילת המנגו כדי לנסות ולהבין את ההרגשה, דרך הקישור הבא: פסטיבל המנגו בהודו

בתחרות העגבנייה הטעימה נבחנו זנים שונים של עגבניות. צוות השופטים היה מורכב בעיקר משפים שנתנו ציון לכל עגבנייה, לאחר מבחן טעימה. את הניקוד הגבוה ביותר קיבלה העגבנייה מזן תמרי לב אדום שזיכה אותה במקום הראשון. היה מעניין לראות זן של עגבנייה בשם גינקו, שאכן הזכיר בצורתו את גרעין צמח הגינקו.

 

עגבניות מזן תמרי לב אדום

עגבנייה כמזון פונקציונלי

אם כבר בעגבנייה עסקינן, מן הראוי להזכיר מתכונותיה הפונקציונליות. עגבנייה מכילה ליקופן בריכוז גבוה מאוד. ליקופן הוא צבען (פיגמנט) השייך לקבוצת הקרוטנואידים. הליקופן הוא נוגד חמצון חזק ביותר ומשמש כטיפול מונע או כחלק מטיפול בסוגי סרטן שונים. תכונה נוספת לליקופן ולעגבנייה, היא הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מעצם היות הליקופן נוגד חמצון חזק.

וברוח תחרות העגבנייה הטעימה אתם מוזמנים לנסות את המתכון המופיע בקישור הבא:

תבשיל עגבניות

חזרה לנושאי הניוזלטר

אתם מוזמנים לשלוח ניוזלטר זה למכריכם ובפרט לאלו המתעניינים באורח חיים בריא, או לאלו שיכולים להיעזר בטיפים המוזכרים.

להתראות באתר ובניוזלטר הבא...

יוסי שבח

לקריאת גליונות קודמים של תזונה פונקציונלית

 



Go Back  Print  Send Page
 
 


 



[Top]

תנאי שימוש דף הבית אודות תזונה פונקציונלית סיפורי מסע מאמרים מקצועיים כתבות צמחי מרפא מתכונים כתבו אלינו המרפאה - המרכז הטיפולי 
ניוזלטר תזונה פונקציונלית ונטורופתיה פורום מטפלים מקצועי דיאטת השעורה קורסים וסדנאות למטפלים ולקהל הרחב

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

לייבסיטי - בניית אתרים