תזונה פונקציונלית - מרק מיסו
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק מיסו

מרק מיסו

במתכונים הבאים נסביר איך להכין מרק מיסו מסוגים שונים הכוללים מרק מיסו פשוט וקלאסי, מרק מיסו מורכב וצבעוני, ומרק מיסו טבעוני.

למעשה, יצרנו מדריך מתכונים להכנת מרק מיסו שיאפשר לכם לבחור את המתכון המתאים ביותר עבורכם מבחינת סגנון התזונה (אוכל כל או טבעוני) ומבחינת פרק הזמן שיש לכם להשקיע בהכנת המרק (מרק פשוט מהיר הכנה או מרק מורכב שלוקח קצת יותר זמן להכין).

במדריך הזה ניתן לכם גם טיפים חשובים בהכנת מרק מיסו. טיפים אלו חשובים מבחינת טעם המרק ומבחינת שמירה על האיכות הבריאותית של מרכיבי המרק, והם כוללים כוללים איך לשלב את אצת הוואקמה ואת המיסו במרק ועוד...

וכמובן נוסיף גם את היתרונות הבריאותיים של מרק מיסו ומרכיביו.

מהו מרק מיסו?

מרק מיסו הוא מרק יפני בריא ומהיר הכנה. הוא מיוחד וטעים, ומבוסס על מרכיבים בריאים. יש לו גרסה המבוססת על ציר דגים וגרסה טבעונית שמבוססת על פטריית שיטאקי.

אילו מרכיבים מכיל מרק מיסו

2 המרכיבים הכי בסיסיים להכנת מרק מיסו אמיתי הם דאשי ומיסו. מרכיבים נוספים שנפוצים מאוד בהכנת המרק כוללים טופו ואצת וואקמה. אלו המרכיבים שבאופן מסורתי משמשים להכנת המרק, לרבות בצל ירוק ותבלינים. עם זאת, אפשר לשלב במרק מיסו מזונות שונים שלא בהכרח מקובלים במסורת היפנית. מזונות אלו יכולים לכלול לדוגמה גרגירי חומוס או שעועית מבושלים שיכולים להחליף את הטופו במרק.

מרכיב הסבר
מיסו ממרח מלוח ודומיננטי המבוסס על פולי סויה מותססים
דאשי ציר שמקורו ביפן והוא נותן טעם מיוחד למאכלים שונים. הגרסה הרגילה מבוססת על אצת קומבו ושבבי קצואובושי (שבבי דגים), והגרסה הטבעונית מבוססת על אצת קומבו ופטריית שיטאקי
וואקמה אצה המשויכת לקבוצת האצות החומות
טופו גוש לבן מוצק המבוסס על פולי סויה

איך משתמשים באצת וואקמה במרק מיסו

  • את אצות הוואקמה מבשלים בתוך המרק, אלא משרים במים קרים ורק בהגשה מוסיפים אותן
  • משרים את האצות בקערה עם מים קרים, למשך זמן כ-10 דקות
  • בזמן השריית האצות, הן נפתחות ונפחם גדל
  • לאחר כ-10 דקות השרייה, מסננים מהמים והאצות מוכנות להוספה לקערת המרק בהגשה

איך משתמשים בממרח מיסו במרק 

  • את ממרח המיסו לא לבשל בתוך המרק, אלא לפרק ולהמיס אותו בכלי נפרד לאחר שהמרק סיים את הבישול
  • אנחנו ממתינים מספר דקות מסיום הבישול ורק אז עושים את פעולת ההמסה
  • מעבירים לקערה את כמות המיסו הנדרשת במתכון, מוסיפים מעט נוזל מהמרק שהתקרר קצת לאחר סיום הבישול ובעזרת כף או כפית מועכים וממיסים בנוזל
  • אם יש לכם מסננת לחליטת צמחים, תוכלו להניח את המיסו במסננת, לטבול אותה במעט מהמרק המוכן ודרך המסננת למעוך, לערבב ולהמיס את המיסו
  • לאחר מכן מוסיפים את המיסו המומס אל סיר המרק ומערבבים

מרק מיסו פשוט

מרכיבים (4 מנות)

  • 5 כוסות מים
  • 3 כפות מיסו לבן (עיסת סויה לבנה)
  • 2 שקיות דאשי (8-10 גרם סך הכל) (אבקת ציר מרק דגים)
  • רבע חבילת אצות וואקמה בקירוב (מתוך חבילה המכילה 50 גרם). לא חייב להיות מדויק
  • 300 גרם טופו טרי חתוך לקוביות
  • בצל ירוק קצוץ

איך מכינים מרק מיסו פשוט?

  1. מרתיחים את המים, מוסיפים את הדאשי, מביאים לרתיחה נוספת ומכבים את האש
  2. ממיסים את המיסו, על פי ההסבר למעלה ומוסיפים למרק
  3. משרים את אצות הווקאמה, על פי ההסבר למעלה
  4. בהגשה מוסיפים לצלחת המרק את האצות, הטופו והבצל הירוק

מרק מיסו מורכב

מרכיבים (8 מנות)

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 בצלים סגולים בגודל בינוני, קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 12 גרם דאשי (12-15 גרם סך הכל)
  • 4 כפות מיסו לבן 
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כוס אצות וואקמה (10 גרם)
  • חבילת טופו טרי (300 גרם) חתוך לקוביות

איך מכינים מרק מיסו מורכב?

  1. מטגנים קלות את הבצל הקצוץ בשמן זית
  2. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כדקה
  3. מוסיפים 10 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  4. מוסיפים 3 שקיות דאשי ומביאים לרתיחה נוספת
  5. תוך כדי בחישה מוסיפים 4 כפות מיסו ו 2 כפות רוטב סויה
  6. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 10 דקות
  7. ממיסים את המיסו, על פי ההסבר למעלה ומוסיפים למרק
  8. משרים את אצות הווקאמה, על פי ההסבר למעלה
  9. בהגשה מוסיפים לצלחת המרק את האצות והטופו

מרק מיסו טבעוני

מרכיבים

  • 150 גר' טופו חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כפות מיסו לבן
  • 1/2 רצועת אצת קומבו
  • 4 פטריות שיטאקי מיובשות ושרויות במים במהלך הלילה
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • תבלינים לפי הטעם: פלפל שחור, ג'ינג'ר.
  • 4 כוסות מים רותחים

איך מכינים מרק מיסו טבעוני?

  1. מעבירים לסיר עם מים את פטריות השיטאקי השרויות כולל המים שלהן ואת אצת הקומבו
  2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 15 דקות
  3. ממיסים את המיסו, על פי ההסבר למעלה ומוסיפים למרק
  4. משרים את אצות הווקאמה, על פי ההסבר למעלה
  5. בהגשה מוסיפים לצלחת המרק את האצות, הטופו, בצל ירוק וכוסברה

מזון פונקציונלי במרק מיסו

  • הדבר המדהים במרק מיסו הוא שמדובר במזון פונקציונלי גם מבחינת המרכיבים שיש בו וההשפעה הבריאותית שלהם וגם הפונקציונליות שלו בכך שהוא מהיר הכנה והיחס בין ההשקעה לתועלת גבוה ומתגמל מאוד 
  • אם כוללים את מגוון מרכיבי מרק המיסו, רואים שמדובר בשילוב מרכיבים בעלי ערך רב בהשפעה הבריאותי הכללית שלהם.
  • המרכיבים האלו כוללים מיסו, דאשי, פטריית שיטאקי, אצת וואקמה, אצת קומבו




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape