דף הבית >> כתבות ומתכונים >> מתכונים >> מרקים >> מרק מיסו (מרק יפני מסורתי) |
מתכוני מרק מיסו (מרק יפני מסורתי)
מרק מיסו קלאסי

מרכיבים (4 מנות)
♦ 5 כוסות מים
♦ 3 כפות מיסו לבן (עיסת סויה לבנה)
♦ 8 גרם/2 שקיות דאשי (אבקת ציר מרק דגים)
♦ רבע חבילת אצות וואקמה (מתוך חבילה המכילה 50 גרם)
♦ 300 גרם טופו טרי
♦ בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
-
מרתיחים את המים, מוסיפים את הדאשי ומביאים לרתיחה נוספת.
-
תוך כדי בחישה מוסיפים 3 כפות מיסו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-10 דקות.
-
תוך כדי מכינים את האצות: משרים את האצות בקערה עם מים קרים, למשך זמן כ-10 דקות. בזמן זה האצות נפתחות ונפחם גדל. לאחר כ-10 דקות מסננים מהמים.
-
חותכים את הטופו לקוביות, ואת הבצל הירוק לטבעות.
-
סמוך להגשה מוסיפים את האצות, הטופו והבצל הירוק.
חזרה לרשימת מתכוני מרק מיסו
מרק מיסו צבעוני
מרכיבים (8 מנות)
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 בצלים סגולים בגודל בינוני
- 2 גזרים
- 12 גרם דאשי (אבקת ציר מרק דגים) (3 שקיות)
- 4 כפות מיסו לבן (עיסת סויה לבנה)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס אצות וואקמה (10 גרם)
- חבילת טופו טרי (300 גרם)
אופן ההכנה
ניתן להכין מראש את הרכיבים, לפני תחילת הבישול (כל מרכיב לשים בקערה נפרדת).
הכנת מרכיבי המרק:
-
קוצצים בצל סגול
-
חותכים גזר לקוביות קטנות
-
משרים 1/2 כוס אצות וואקמה ב- 2 כוסות מים קרים למשך 10 דק' ומסננים
-
חותכים לקוביות טופו טרי
שלבי הכנת המרק:
-
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ בשמן זית
-
לקראת סוף הטיגון מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כדקה
-
מוסיפים 10 כוסות מים ומביאים לרתיחה
-
מוסיפים 3 שקיות דאשי ומביאים לרתיחה נוספת
-
תוך כדי בחישה מוסיפים 4 כפות מיסו ו 2 כפות רוטב סויה
-
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 10 דקות
-
לקראת סוף הבישול מוסיפים את קוביות הטופו
-
לקראת ההגשה מוסיפים את אצות הוואקמה המסוננות
בתיאבון
חזרה לרשימת מתכוני מרק מיסו
למתכונים נוספים כנסו ל: www.functional-nutrition.co.il/42588/recipes
|
+- הוסף תגובה חדשה | | תגובות: (צפה ב- תגובות בעמוד זה)
| בטעינה... |
|
|
|
|
|