תזונה פונקציונלית - מרק מינרלים טבעוני עשיר ומתגמל
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק מינרלים טבעוני עשיר ומתגמל

מרק מינרלים טבעוני עשיר ומתגמל

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק מינרלים טבעוני עשיר ומתגמל. מרק זה יכול לשמש כמרק כל דבר, לשתיית הנוזלים שבו ואכילת הירקות. הוא גם יכול  להיות ציר לתבשילים שונים ולשימושים שונים כפי שתוכלו לקרוא בהמשך בטיפים, שכולל גם טיפ לנועזים ולנועזות.

מרכיבים למנה

  • 2 יחידות כרשה (לוף) גדולות חתוכות למקטעים של 5 ס"מ בקירוב
  • 4 גבעולים ועלים של סלרי חתוכים למקטעים של 5 ס"מ בקירוב
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בנוני-גדול, חתוכים לרבעים על קליפתם
  • 3 גזרים בגודל בינוני-גדול חתוכים על קליפתם למקטעים של 5 ס"מ בקירוב
  • 1 שורש סלרי בגודל קטן-בינוני חתוך לרבעים
  • 2-3 יחידות שורש פטרוזיליה בגודל קטן-בינוני, חתוכות לחצי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה 
  • 1 רצועת אצת קומבו
  • 1 חבילת פטריות (כ - 200 גרם) מסוג אזנית הצדף (פלאורוטוס)  המוכרת בשמות כמו פטריית יער או צדפה
  • 2 כפות מיסו לבן, רוטב סויה או מלח לפי הטעם. במידה ויש רגישות לחיטה, שעורה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה ובמיסו, יש להימנע מהם ולעשות שימוש במלח
  • 5-6 שיני שום שלמות בגודל בינוני
  • 4 כפות שמן זית מכבישה קרה 
  • מים

איך מכינים מרק המספק לנו מינרלים?

  1. מעבירים את כל המרכיבים לסיר גדול, למעט שמן הזית, וממלאים במים עד 2-3 ס"מ משפת הסיר
  2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך שעתיים לפחות
  3. אם מעוניינים בתוספת של שמן זית אפשר להוסיף 2-3 דקות לפני סיום הבישול או בהגשה

טיפים

  • בוחרים כרשה עבה ככל שניתן בחלקה התחתון. לשים לב שיש יותר חלק לבן לעומת ירוק בבחירת כרישה
  • אנחנו תמיד מעדיפים כשאפשר, לאכול ולבשל ירקות על קליפתם, מתוך הבנה מהו מזון מלא במובן הרחב יותר
  • אנחנו ממליצים לאכול גם את הירקות ולא רק לשתות את נוזלי המרק
  • אפשר להפריד את נוזלי המרק מהירקות ולהקפיא את המרק במנות לשעת הצורך
  • הנועזות והנועזים שביניכם יכולים לצקת את המרק לאחר שהתקרר לתבניות ארטיקים, כך שבקיץ החם והמיזע, אפשר ליהנות מארטיק קר עשיר במינרלים
  • בהגשת המרק אפשר להוסיף לצלחת שקדים או פיסתוקים לא קלויים שגם הם עשירים במינרלים
  • בהגשה, אפשר גם להוסיף  דף אצת נורי גזור לרצועות קצרות ודקות. אצת נורי עשירה מאוד במינרלים
     

מזון פונקציונלי במרק

  • נוזל המרק מכיל מינרלים הכוללים אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, נתרן ואחרים, כך שיכול להתאים לספורטאים או כל מי שצריך מרק עשיר במינרלים
  • הירקות מכילים ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים, קרוטנואידים בעלי חשיבות רבה לבריאות כללית, לרבות בריאות מערכת העיכול
  • פטריות מכילות פוליסכרידים, מינרלים, ויטמינים ומרכיבים נוספים שמועילים לבריאות 





 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.


התכנים שבאתר ובעמודי הרשתות החברתיות שלנו, מיועדים לספק מידע בלבד ואינם מהווים הנחיה, המלצה או תחליף לאבחון וייעוץ מקצועי רפואי, תזונתי או טיפולי מכל סוג אחר.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape