דף הבית >> תזונה פונקציונלית >> מתכונים >> מתכוני קטניות מתכוני קטניות
המלצות בנוגע להכנת הקטניות
המלצות בנוגע לאופן הכנת הקטניות:
השרייה:
מומלץ להשרות את הקטניות במים למשך 12-24 שעות,
ולהחליף את המים מספר פעמים במשך ההשרייה.
בזמן ההשרייה מומלץ להחזיק את קערת הקטניות המושרת במקום קריר,
ובקיץ להכניסה למקרר.
לפני הבישול יש לשפוך את המים.
הנבטה:
שלב נוסף, שאינו חובה, אולם יכול להקל על תהליך העיכול של הקטניות,
הוא הנבטת הקטניות.
לאחר ההשרייה של הקטניות, מסננים את המים ושמים בכלי מיוחד להנבטה או במסננת המולבשת על גבי קערה.
מכסים את המסננת במגבת (על מנת ליצור הצללה), מניחים במקום חמים, עד להופעת נצר.
במהלך זמן זה שוטפים את הקטניות פעם-פעמיים ביום (בקיץ 3-4 פעמים).
לאחר הנביטה של הנצר שומרים את הקטניות המונבטות בקערה במקרר.
יש לשים לב שהקטניות אינן רטובות.
ניתן להשתמש בקטניות המונבטות במהלך השבוע להכנת תבשילים, מרקים, ואף להכין מהם סלטים.
הכנת הקיטניות:
מומלץ להשתמש לצורך הכנת הקטניות בסיר לחץ, לצמצום משך זמן הבישול.