אופן ההכנה
ª להניח בסיר את כל מרכיבי המתכון, לכסות במים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל בכלי מכוסה, על אש קטנה כחצי שעה.
ª להגיש חם, לצד תבשיל תבואות כגון קינואה, כוסמת ואורז.
הערות
ª אפשר להשתמש בדגים אחרים כגון סול, בקלה וסלמון הנחשבים כמקדמי בריאות.
ª החלק הירוק של השום צריך להיות רך בסיום הבישול, אם עדיין לא התרכך, להמשיך לבשל (כנראה שהאש הייתה נמוכה מדי).
ª במרכז הקטע הירוק של השום הקרוב לראש השום, נמצא מעין "עמוד שדרה" שאינו מתרכך דיו בזמן הבישול ואינו אכיל (פשוט אוכלים את החלק החיצוני שהתרכך בבישול).
ª אכילת כמות גדולה של שום עלולה לגרום לגזים, ולכן מומלץ לבלוע אבקת זרעי קימל או זרעי שומר לאחר הארוחה.
מרכיבי המתכון כמזונות פונקציונליים
ª כמזון פונקציונלי, מהווה הליבוט מקור איכותי לחומצות שומן מקבוצת אומגה 3. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד.
ª כמזון פונקציונלי, מהווה רכז עגבניות מקור עשיר ביותר לקארוטנואיד הנקרא ליקופן. ליקופן מקושר להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית. כמו כן ליקופן מתפקד כנוגד חמצון.
ª כמזון פונקציונלי, מהווה שום מקור לאינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם.
ª כמזון פונקציונלי, מהווה הפלפל השחור, רכיב המשפר זמינות ביולוגית (ספיגה) של רכיבים שונים (כגון כורכום) במעי.