דף הבית >> כתבות ומתכונים >> מתכונים >> מתכוני דגנים ודמויי דגנים >> גרנולה ביתית | | |
"גרנולה" ביתית
מרכיבי הגרנולה
-
שיבולת שועל מהסוג הגס והכהה.
-
אגוזים (מלך, פקאן, מקדמיה, פיסטוק, לוז, ברזיל) או/ו שקדים או/ו שומשום.
-
משקה אורז ("חלב אורז") או משקה סויה ("חלב סויה") או יוגורט.
-
פרי עונתי כגון תפוח, אגס, מנגו.
אופן הכנת הגרנולה
-
קלו את שיבולת השועל במחבת יבשה, במשך מספר דקות.
-
קלו קלות את זרעי השומשום.
-
חתכו לקוביות פרי עונתי.
-
ערבבו את כל המרכיבים ואכלו בהנאה כארוחת בוקר, כארוחת ערב או כארוחת ביניים.
הערות
-
ניתן להוסיף פירות יער קפואים כגון פטל, אוסנה, דמדמניות, חמוציות, אוכמניות. תוספת זו מומלצת בעיקר בקיץ עקב קרירותם.
-
ניתן להוסיף פירות מיובשים כגון משמשים, תמרים, צימוקים להמתקת התערובת.
מרכיבי הגרנולה כמזון פונקציונלי
-
שיבולת שועל מכילה סיבים מסיסים המסייעים להפחתת יתר כולסטרול.
-
אגוזים ושקדים מפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
-
שומשום מלא מכיל ריכוז גבוה ביותר של פיטוסטרולים המסייעים לאיזון רמות כולסטרול. כמו כן מכיל נוגדי חימצון, ברזל וסידן בריכוזים גבוהים.
-
יוגורט, הודות לחיידקים הידידותיים המצויים בו, משפר את בריאות מערכת העיכול.
-
פירות עונתיים כגון תפוח, אגס, מנגו, מכילים נוגדי חמצון.
|
|
|
|
|
|