1 כוס אורז מלא עגול (אפשר להשתמש בזנים אחרים של אורז מלא)
חצי כוס קינואה
שליש כוס אמרנט
4 כפות שמן זית
3 כפות תערובת ירקות מיובשים
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רוטב סויה
3 כוסות מים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
להניח את כל המרכיבים בסיר, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש קטנה כ – 40 דקות.
מומלץ להגיש בתוספת תבשיל דגים או תבשיל קטניות.
מרכיבי המתכון כמזונות פונקציונליים
כמזונות פונקציונליים מכילות התבואות המלאות, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים. חשוב לציין כי קינואה ואמרנט מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ומהווים חלבון איכותי.
כמזון פונקציונלי, מכיל הבצל ריכוז גבוה של קוורציטין. לקוורציטין כמו שאר הפלבנואידים, פעילות נוגדת חמצון ונוגדת אלרגיה.