דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים |
תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים
במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל המשלב אורז, קינואה ואמרנט.
מרכיבים
-
1 כוס אורז מלא עגול (אפשר להשתמש בזנים אחרים של אורז מלא)
-
1/2 כוס קינואה
-
1/3 כוס אמרנט (אמרנת)
-
4 כפות שמן זית כתית מעולה
-
3 כפות תערובת ירקות מיובשים
-
1 בצל גדול קצוץ
-
4 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
-
3 כוסות מים
אופן ההכנה
-
להעביר לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית
-
להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ – 40 דקות
-
להשאיר את הסיר מכוסה בסיום הבישול כ - 10 דקות לפני ההגשה
אופן ההגשה
-
מומלץ להגיש בתוספת תבשיל דגים או תבשיל קטניות
מזון פונקציונלי בתבשיל
-
אורז, קינואה ואמרנט מכילים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים
-
בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, נוגד חמצון ונוגד אלרגיה
|
|
|
|
|
|