תזונה פונקציונלית - תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים

תבשיל אורז, קינואה ואמרנט קליל וטעים

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל המשלב אורז, קינואה ואמרנט.

מרכיבים

  • 1 כוס אורז מלא עגול (אפשר להשתמש בזנים אחרים של אורז מלא)
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/3 כוס אמרנט (אמרנת)
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 3 כפות תערובת ירקות מיובשים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
  • 3 כוסות מים 

אופן ההכנה

  1. להעביר לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית
  2. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ – 40 דקות
  3. להשאיר את הסיר מכוסה בסיום הבישול כ - 10 דקות לפני ההגשה

אופן ההגשה

  • מומלץ להגיש בתוספת תבשיל דגים או תבשיל קטניות

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • אורז, קינואה ואמרנט מכילים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים
  • בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, נוגד חמצון ונוגד אלרגיה




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape