להניח את כל המרכיבים בסיר, לכסות במים רותחים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש קטנה כ – 15 דקות. אם יש צורך, הוסיפו מים במהלך הבישול, מרקם הכוסמת צריך להיות רך.
מומלץ להגיש לצד תבשיל קטניות או תבשיל דגים.
מרכיבי המתכון כמזונות פונקציונליים
כמזון פונקציונלי, מכילה הכוסמת ריכוז מאוד גבוה של סיבים תזונתיים. בנוסף לכך, מכילה הכוסמת פלבנואיד שנקרא רוטין. לרוטין כמו שאר הפלבנואידים, פעילות נוגדת חמצון ונוגדת אלרגיה.
כמזון פונקציונלי, מכיל הבצל ריכוז גבוה של קוורציטין. לקוורציטין כמו שאר הפלבנואידים, פעילות נוגדת חמצון ונוגדת אלרגיה.