תזונה פונקציונלית - תבשיל פילה מרלוזה קלאסי
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל פילה מרלוזה קלאסי

תבשיל פילה מרלוזה קלאסי

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל פילה מרלוזה ברוטב. פילה מרלוזה הוא דג דל שומן המכיל אומגה-3. 

פילה דג הוא דג שפילטו אותו והוציאו ממנו את האדרה ושאר חלקים בלתי אכילים. מה שנשאר לאחר פילוט הדג הוא בשר דג ועור. לעיתים מסירים גם את העור כך שנשאר רק בשר דג, כפי שקורה בדג פילה מרלוזה קפוא.

הערה חשובה: עדיין, יש לשים לב שעשויות להיות עצמות קטנות, אותן ניתן להוציא בזמן האכילה.

יש מתכונים שונים להכנת פילה מרלוזה כמו אפייה בתנור או ברוטב, אבל פילה מרלוזה מטוגן, על פי דעת רבים הוא הכי טעים בין שיטות הבישול של דג זה. זו הסיבה שהוא משמש להכנת פיש בצמד פיש אנד צ'יפס. זהו למעשה הדג שכבר עשרות שנים משמש להכנת 'דג פילה'. עם זאת, מבחינה בריאותית כדאי לא להגזים בצריכת דגים באופציית בישול זו, בפרט לא פיש אנד צ'יפס.

מרכיבים

  • 7-6 נתחי פילה מרלוזה בגודל בינוני חתוכים לרצועות עבות
  • 4-3 בצלים בגודל בינוני קצוצים
  • 2-3 שיני שום גדולות קצוצות
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4-5 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה גרוסה

איך מכינים פילה מרלוזה ברוטב?

  1. מטגנים את הבצל עם שמן הזית בסיר הבישול
  2. מוסיפים את השום ואת התבלינים: פלפל שחור, כורכום, פלפלת חריפה גרוסה ומערבבים כדקה עם הבצל
  3. מוסיפים את נתחי פילה מרלוזה, את רוטב הסויה ומכסים במים עד כיסוי הדג 
  4. לאחר רתיחה ממשיכים להמשיך לבשל כ- 15 דקות על להבה בינונית
  5. 2-3 דקות לפני סיום הבישול להוסיף את הכוסברה ואת הפטרוזיליה ולערבב עם הדג בסיר. אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להסתפק בפטרוזיליה (אפשר בכמות כפולה)

מזון פונקציונלי בתבשיל פילה מרלוזה

  • פילה מרלוזה מכיל אומגה 3 שפועל כנוגד דלקת. מאחר והוא דל שומן, כמות אומגה 3 בו לא תהיה גבוהה, אבל יחס חומצות השומן שיש בו הוא בריא
  • חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
  • בצל עשיר בפלבונואידים הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
  • כורכום מכיל קבוצת פיגמנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי סרטן
  • פטרוזיליה וכוסברה מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • פטרוזיליה מכילה ריכוז גבוה של ויטמין C. עם זאת, צריך לזכור שחום ובישול פוגע בויטמין C. ככל שהחום גבוה יותר והחשיפה אליו ארוכה יותר, כך ויטמין C יפגע יותר 




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape