חומצות לינולאיות מוצמדות (CLA), מצויות באופן טבעי בחלב ובשומן הבשר של מעלי גרה. חומצות אלו נוצרות בקיבת מעלה הגרה וברקמות שלהן.
בארצות המזרח התיכון והמזרח הרחוק כולל התפריט מזונות כגון רימון, מלון מר ומזונות נוספים ממשפחת הדלועיים, העשירים בחומצה פוניצית (CLnA).
שמן זרעי רימון מכיל באופן טבעי 60% - 80% חומצה פוניצית מכלל חומצות השומן שבו. מתן 0.5 מ"ל חומצה פוניצית טהורה או 0.5 מ"ל שמן זרעי רימון בבליעה, פעם ביום למשך 10 ימים, הגנו על חולדות מפני דלקת של המעי הגס.
למרות האמור לעיל על השפעות CLA ולמרות הימצאותן במזון מן החי, זו אינה סיבה מספקת לצרוך מזון מן החי, בפרט כי יש חלופה בעולם הצומח. אחד המקורות הצמחיים המומלצים כמקור לחומצות שומן מוצמדות הוא רימון המכיל CLnA ומקור זה עדיף לקבלת התועלת הבריאותית. יש לציין כי ישנם תוספי תזונה המכילים CLA ו - CLnA ממקור צמחי, כרכיב מבודד המיועד לבליעה.