במתכון הזה נסביר איך להכין צזיקי. צזיקי הוא מאכל מסורתי יווני ויש המחשיבים אותו רוטב, מטבל או סלט. הוא קריר ומרענן, ומבוסס על יוגורט ומלפפונים. אפשר להכין את המנה בגרסאות שונות, פה הבאנו את אחת הגרסאות שלנו.
רכיבים
4 מלפפונים בגודל קטן – בינוני, מגורדים בפומפייה גסה
2 גביעי יוגורט עיזים או כבשים
10 עלי נענע קצוצים דק
קמצוץ זרעי קצח
1 - 2 שיני שום בגודל קטן, קצוצים דק
1 – 2 כפיות חומץ בן יין או לימון
איך מכינים?
מערבבים לקערה את היוגורט ואת שאר המרכיבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
טיפים
במתכונים מקוריים של צזיקי, נהוג להוסיף שמיר קצוץ וגם מלח שלא נכללים במתכון שלנו, אבל אתם כמובן מוזמנים להוסיף אותם לפי הטעם האישי שלכם
לגיוון תיבול הצזיקי ובמקום שמיר, אפשר להוסיף עלי בזיליקום או עלי נענע קצוצים
אופן ההגשה
ניתן להגיש לצד לחם או קרקרים משיפון מלא או כוסמין מלא
מזון פונקציונלי בצזיקי
מלפפונים מכילים פיטוסטרולים הפועלים כנוגדי דלקת ומסייעים בהפחתת רמות כולסטרול
יוגורט הוא מזון מותסס שמכיל חיידקים ידידותיים (פרוביוטיקה) שתורמים לבריאות מערכת העיכול
יוגורט מכיל סידן
שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
שום חי, מכיל מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
קצח מחזק פעילות מערכת החיסון ופועל גם כנוגד אלרגיה