2-3 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
אופן ההכנה
מבשלים בסיר קינואה ומים ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 15 דקות או עד שהנוזלים נספגו. חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב. לאחר הרתיחה ניתן להניח מגבת מתוחה מתחת למכסה הסיר על מנת להפחית את יציאת האדים
בזמן שהקינואה מתבשלת: מטגנים קלות במחבת נפרדת בצל קצוץ עם התבלינים ושמן הזית.
מוסיפים לקינואה המוכנה את תערובת הבצל התבלינים והמלח ומערבבים היטב
מזון פונקציונלי בתבשיל
קינואה אדומה מכילה פיגמנטים נוגדי חמצון
בצל עשיר בפלבונואיד שנקרא קוורציטין והוא נוגד חמצון
כורכום מכיל קבוצת פימנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי סרטן, נוגדי דלקת והשפעות נוספות