תזונה פונקציונלית - גריסים קלויים
דף הבית >> מתכונים בריאים >> פיצוחים >> גריסים קלויים

גריסים קלויים

במתכון הזה נסביר איך להכין גריסים קלויים בדרך מהירה ויעילה. גריסים קלויים היא דרך מוצלחת לצאת מהבית ליום ארוך עם אספקת אוכל יבש ומרוכז, בשילוב קטניות קלויות, אגוזים ושקדים.

בתזונה המסורתית של אתיופיה ושל תימן נהוג לקלות דגנים כגון גריסים. עם זאת, הקלייה המסורתית ארוכה ומסובכת באופן יחסי.

בשלב מסוים, יוסי חשב על הרעיון לנסות לקלות את הגריסים במכשיר להכנת פופקורן על בסיס אוויר חם. הניסיון היה מוצלח ומאז אנחנו נוהגים כך לקלות גריסים וכמובן ממליצים על כך למטופלים ולמשתתפי הסדנאות והקורסים שלנו.

במכשיר זה אפשר לקלות זרעים נוספים כדוגמת כוסמת ירוקה ולקבל כוסמת קלויה וטעימה.

גריסים קלויים מתאימים למאכל במסגרת דיאטת השעורה.

מכשיר לקליית גריסים

  • מדובר על מכשיר להכנת פופקורן על בסיס אוויר חם ללא שימוש בשמן
  • מכשיר כזה אפשר למצוא בחנויות למכשירי חשמל למטבח
  • חיפוש בגוגל 'מכשיר להכנת פופקורן' יוביל למגוון תוצאות ולחנויות לרכישה פיזית או אונליין

רכיבים

גריסים (לא גריסי פנינה)

איך מכינים

לכל מכשיר קלייה יש כף מידה שמונחת בחלקו העליון של המכשיר

  1. מעבירים אל תוך המכשיר, כף מידה וחצי גריסים
  2. מפעילים את המכשיר וקולים במשך 1 דקה ו – 45 שניות
  3. בסיום זמן הקלייה, מעבירים לקירור את הגריסים למגש שעליו מונח נייר אפייה ומפזרים את הגריסים שלא יהיו מונחים בערימה
  4. לאחר התקררות הגריסים, מעבירים אותם לצנצנת וסוגרים היטב
  5. אחסון בצנצנת סגורה, ישמור על הגריסים במרקם קראנצ'י למשך שבוע לפחות

הערות לגבי הקלייה

  • לעיתים יש צורך ב – 5 שניות בקירוב, יותר או פחות לקלייה (זמן הקלייה עשוי להשתנות בהתאם למכשיר הקלייה)
  • אחד הסימנים הטובים לכך שהגריסים הגיעו למידת קלייה טובה היא שחלקם או רובם נבקעים
  • במידה ולאחר הקלייה על פי ההנחיות, מרקם הגריסים לא נעים ללעיסה, סביר להניח שלא השתמשתם בגריסים, אלא בגריסי פנינה

איך אוכלים

  • אוכלים לצד אגוזים, שקדים ובוטנים ובתוספת משקה חם או מים. מאחר והגריסים יבשים, תוספת נוזלים תתאים מאוד לצידם. גם במסורת תימן וגם במסורת אתיופיה נהוג לאכול גריסים ושאר דגנים יחד עם בוטנים, אגוזים, שקדים ואפילו קטניות קלויות כמו עדשים
  • גריסי מרק: מוסיפים לצלחת מרק בדומה לשימוש בשקדי מרק
  • דגני בוקר טבעיים: מערבבים משקה צמחי ללא תוספת סוכר עם גריסים קלויים, אגוזים ושקדים ופרי חתוך לקוביות כגון תפוח/אגס או/ו "פירות יער" כגון אוכמניות, פטל, אוסנה וגם תות שדה

מזון פונקציונלי בגריסים

  • שעורה ומוצריה גריסים מכילים סיבים מסיסי מים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים הפועלים כנוגדי חמצון
  • שעורה ומוצריה כמו גריסים מכילים מגוון מרכיבים שמסייעים לאיזון רמות סוכר, טריגליצרידים וכולסטרול
  • שעורה ומוצריה כמו גריסים מסייעים גם בריכוך הצואה ובשיפור




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape