תזונה פונקציונלית - יתרונות בריאותיים וסגולות קצח למערכת החיסון: השפעה מופלאה של וויסות חיסוני
דף הבית >> תזונה במצבי בריאות >> מערכת החיסון >> יתרונות בריאותיים וסגולות קצח למערכת החיסון: השפעה מופלאה של וויסות חיסוני

יתרונות בריאותיים וסגולות קצח למערכת החיסון: השפעה מופלאה של וויסות חיסוני


מאת: יוסי שבח Ph.D, R.Na, נטורופת מומחה בתזונה פונקציונלית ובצמחי מרפא

תבלין הקצח

הוא קטן, שחור ומר, וטומן בחובו תכונות מבריאות ההופכות אותו לבעל ערך רב כמזון פונקציונלי.
הקצח מוכר כתבלין בלחמים ובמאפים שונים ומקנה להם טעם וארומה מיוחדים. אולם, שימו לב - שימוש מוגזם בו כתבלין, עלול לפגוע בטעם המאכל.
בנוסף לכך, ניתן להשתמש בקצח לתיבול סלט וכריכי בריאות.

אימא יקרה לי ותבלין הקצח

אימי היקרה יהודית, נוהגת להכין פיתות וקובנה מחיטה או שיפון מלא ולתבלם בקמצוץ זרעי קצח. הקובנה היא סוג של לחם מהמטבח התימני, ובעיקר נהוג לאוכלה בשבתות ובחגים. הוספת הקצח למאפים אלו, יוצרת שילוב ריחות (הכולל גם את ריח הבצק ושמן הזית), מעורר תיאבון.

קצח כמזון פונקציונלי

ממצאים מראים כי לקצח יכולת להמריץ את פעילות מערכת החיסון. בד בבד, מציג הקצח, גם פעילות נוגדת אלרגיה. השפעתו של הקצח כנוגד אלרגיה (אלרגיה היא עוררות יתר של אלמנטים מסוימים במערכת החיסון) וכממריץ חיסוני, נראית לכאורה מנוגדת, אך לא כך הדבר. לקצח יכולת לווסת פעילות אלמנטים ומדדים שונים של מערכת החיסון.
לסיכום. מומלץ לתבל בקצח וליהנות מהארומה הייחודית שלו המשתלבת היטב במאפים שונים. בנוסף לכך, יכול הקצח לשמש כמזון פונקציונלי במצבים אלרגיים שונים ובמצבים בהם יש צורך להמריץ את פעילות מערכת החיסון.

בעלי אתרים המעוניינים לקשר לדף זה מוזמנים להשתמש בטקסט מומלץ לקישור כדלקמן:
"תבלין הקצח והשפעותיו הבריאותיות"
© כל הזכויות שמורות ליוסי שבח ולאתר functional-nutrition.co.il ©