תזונה פונקציונלית - מדריך קקטוס נופליטוס
דף הבית >> מזונות פונקציונליים בריאים >> ירקות >> מדריך קקטוס נופליטוס

מדריך קקטוס נופליטוס

שימוש תזונתי בקקטוס נופליטוס

השימוש התזונתי העיקרי בקקטוס נופליטוס הוא בגבעולים וגם הפירות שלו אכילים.

הגבעולים הצעירים של קקטוס מנופליטוס משמשים כירק במטבח המקסיקני והגבעולים נאכלים טריים, מבושלים, צלויים, כבושים ולשימושים נוספים כגון הכנת ריבות.

בתקופה שהתגוררנו בבית עם גינה, גידלנו קקטוס נופליטוס ומדי פעם נהנינו לעשות בו שימוש במטבח שלנו.

שמות של קקטוס נופליטוס ומשמעותם

שם נפוץ ושכיח של צמח זה הוא נופליטוס (Nopalitos) ושם הסוג המדעי שלו הוא אופונטיה (Opuntia).

באנגלית הוא נקרא Prickly pear

משמעות השם נופל או נופאל (Nopal) בספרדית הוא קקטוס.

משמעות השם נופאלס (Nopales) הוא גבעולי קקטוס.

מה מכיל קקטוס נופליטוס?

קקטוס נופליטוס מכיל מרכיבים ריריים, להם משויכות ההשפעות בבריאותיות שלו או לפחות חלקן.

השפעות בריאותיות של קקטוס נופליטוס

בדומה לקקטוסים אחרים, נופליטוס מתאפיין בתכונות היפוגליקמיות (הפחתת רמות סוכר בדם).

בנוסף לכך, באופן מסורתי הוא משמש לטיפול בראומטיזם ובבעיות דלקתיות נוספות, בשלשול, ובפרט לכאבי אוזניים וגם כאבי שיניים.

כמו כן הוא נחשב כמשתן וכמשכך כאב.

השפעתו נוגדת הדלקת מיוחסת לפיטוסטרולים (בטא – סיטוסטרול) המצויים בו.

תכונה נוספת המיוחסת לפיטוסטרולים, היא יכולתם להפחית רמות כולסטרול.