כורכום וג’ינג’ר הם תבלינים וצמחי מרפא נפוצים ונהדרים, ושניהם משתייכים למשפחת הזנגביליים. יש הרבה משותף בניהם, אבל גם שונה, ויוסי מכנה אותם תאומים לא זהים…
כורכום זכה להערכה רבה בקרב הקהילה המדעית, המקצועית ובקרב הקהל הרחב. לעומתו, ג’ינג’ר לא זכה להערכה מספקת כזו.
מבחינה קולינרית, כורכום מככב בתבשילים כתבלין בודד, כחלק מתערובת תבלינים כגון חווייג’ מרק או כמרכיב במטבל עמבה. ג’ינג’ר גם הוא כוכב לא קטן בתחום הקולינרי ובתרבויות שונות, הוא משמש תבלין חשוב בתבשילים ובמאכלים מוקפצים, לרבות היותו מרכיב מרכזי בתערובת חווייג’ קפה.
יתרונות וסגולות משותפות לכורכום ולג’ינג’ר
- פעילות נוגדת דלקת
- פעילות נוגדת חמצון
- פעילות נוגדת סרטן
- פעילות נוגדת זיהום
- השפעה מווסתת חיסון
- הגנה על הכבד
- הגנה על הלב וכלי הדם
- הגנה על מערכת העצבים
- שיפור תפקוד קוגניטיבי
הבדלים בין כורכום לבין ג’ינג’ר
כורכום | ג’ינג’ר | |
צבע פנימי (ללא קליפה) | צהוב – כתום | לבן-ירקרק עדין מאוד |
טעם/תחושה בפה |
מריר בכורכום היבש חריפות קלה בכורכום הטרי |
חריף |
השפעה על תחושת חום הגוף | ניטרלי | מחמם |
2 תבלינים כוכבים
כורכום וג’ינג’ר מככבים בתערובות תבלינים מסורתיות כגון חווייג’ מרק בו כורכום הוא מרכיב דומיננטי וחווייג’ קפה בו ג’ינג’ר הוא מרכיב דומיננטי.
כורכום טרי בשילוב ג’ינג’ר טרי
אפשר לשלב כורכום טרי עם ג’ינג’ר טרי במאכלים שונים כגון תבשילים או בהכנת שייק בריא.
אפשר גם להכין חליטה המשלבת כורכום טרי עם ג’ינג’ר טרי.
כורכום יבש בשילוב ג’ינג’ר יבש
חליטת אבקת כורכום יבש עם אבקת ג’ינג’ר יבש תספק משקה חם ונהדר.