כורכום לעומת ג’ינג’ר: 2 תבלינים מופלאים

כורכום וג’ינג’ר הם תבלינים וצמחי מרפא נפוצים ונהדרים, ושניהם משתייכים למשפחת הזנגביליים. יש הרבה משותף בניהם, אבל גם שונה, ויוסי מכנה אותם תאומים לא זהים…

כורכום זכה להערכה רבה בקרב הקהילה המדעית, המקצועית ובקרב הקהל הרחב. לעומתו, ג’ינג’ר לא זכה להערכה מספקת כזו.

מבחינה קולינרית, כורכום מככב בתבשילים כתבלין בודד, כחלק מתערובת תבלינים כגון חווייג’ מרק או כמרכיב במטבל עמבה. ג’ינג’ר גם הוא כוכב לא קטן בתחום הקולינרי ובתרבויות שונות, הוא משמש תבלין חשוב בתבשילים ובמאכלים מוקפצים, לרבות היותו מרכיב מרכזי בתערובת חווייג’ קפה.

יתרונות וסגולות משותפות לכורכום ולג’ינג’ר

  • פעילות נוגדת דלקת
  • פעילות נוגדת חמצון
  • פעילות נוגדת סרטן
  • פעילות נוגדת זיהום
  • השפעה מווסתת חיסון
  • הגנה על הכבד
  • הגנה על הלב וכלי הדם
  • הגנה על מערכת העצבים
  • שיפור תפקוד קוגניטיבי

הבדלים בין כורכום לבין ג’ינג’ר

  כורכום ג’ינג’ר
צבע פנימי (ללא קליפה) צהוב – כתום לבן-ירקרק עדין מאוד
טעם/תחושה בפה

מריר בכורכום היבש

חריפות קלה בכורכום הטרי

חריף
השפעה על תחושת חום הגוף ניטרלי מחמם

2 תבלינים כוכבים

כורכום וג’ינג’ר מככבים בתערובות תבלינים מסורתיות כגון חווייג’ מרק בו כורכום הוא מרכיב דומיננטי וחווייג’ קפה בו ג’ינג’ר הוא מרכיב דומיננטי.

כורכום טרי בשילוב ג’ינג’ר טרי

אפשר לשלב כורכום טרי עם ג’ינג’ר טרי במאכלים שונים כגון תבשילים או בהכנת שייק בריא.

אפשר גם להכין חליטה המשלבת כורכום טרי עם ג’ינג’ר טרי.

כורכום יבש בשילוב ג’ינג’ר יבש

חליטת אבקת כורכום יבש עם אבקת ג’ינג’ר יבש תספק משקה חם ונהדר.

מתכונים בריאים המכילים כורכום

מתכונים בריאים המכילים ג’ינג’ר

מאמרים נוספים בנושא צמחי מרפא ותבלינים
חווייג’ קפה

חווייג’ קפה היא תערובת תבלינים נפלאה שמקורה בתימן והיא מורכבת מתבלינים בעלי השפעה בריאה. שימוש בתערובת חווייג’ קפה חווייג’ קפה

קרא עוד »
חווייג’ מרק

חווייג’ מרק היא תערובת תבלינים נהדרת שמקורה בתימן והיא מכילה תבלינים בעלי השפעה בריאותית. חווייג’ מרק מהווה תחליף מוצלח מאוד

קרא עוד »
גנטיאן ובריאות

גנטיאן הוא צמח מר וההשפעות הבריאותיות שלו מתמקדות במערכת העיכול והכבד. שמות ומשפחה שם בוטני: Gentiana lutea שם עברי: ג’נטיאנה

קרא עוד »
טימין ובריאות

ההשפעה הבריאותית של טימין מתמקדת בעיקר בתמיכה מערכת הנשימה במצבים שונים כגון שיעול. תחום נוסף של תימין הוא בריאות מערכת

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים