כורכום טרי הוא מזון פונקציונלי אנטי דלקתי. הוא מזכיר בצורתו את הג’ינג’ר אם כי צבע
דלקת ובעיקר דלקת כרונית מעורבת במגוון רחב של מחלות, הפרעות ומצבים בריאותיים. תזונה אנטי דלקתית, לרבות מזונות אנטי דלקתיים יכולים לסייע במצבים בהם יש מעורבות דלקתית, לשפר את הבריאות ואת איכות החיים.
לעומת זאת, יש מזונות שמעודדים התפתחות דלקת, כך שיש הגיון להימנע או לצמצם ככל שניתן את הצריכה שלהם.
מצבים פיזיים | מצבים מנטליים |
השמנה | דיכאון |
סוכרת | עייפות |
תסמונת שחלות פוליציסטיות | אלצהיימר |
מחלת כבד שומני לא אלכוהולית | |
גאוט | |
דלקת מפרקים שגרונית | |
מחלת לב וכלי דם | |
רטינופתיה (מחלת רשתית העין) | |
נפרופתיה (פגיעה בתפקוד הכליות שעלולה להוביל לאי ספיקת כליות) |
עברית | אנגלית |
דלקת | inflammation |
דלקת חריפה | acute inflammation |
דלקת כרונית | chronic inflammation |
דלקת כרונית בדרגה נמוכה | chronic low-grade inflammation |
דלקת היא תגובת הגנה טבעית של מערכת החיסון והיא יכולה להיות חריפה או כרונית.
דלקת יכולה להופיע כתגובה לגורמים שונים כגון:
דלקת מסייעת לנטרל ולסלק את הגורמים המזיקים ולקדם תהליך החלמה והבראה.
יש מצבים בהם הדלקת יותר מזיקה מאשר מועילה. מחלות אוטואימוניות כגון דלקת מפרקים שגרונית היא דוגמה לדלקת לא רצויה.
בדלקת מפרקים שגרונית חל שיבוש בתגובת מערכת החיסון ובטעות היא תוקפת תאים ורקמות של הגוף.
דלקת חריפה מתפתחת מהר, היא מחמירה כעבור זמן קצר ובדרך כלל נמשכת מספר ימים
דלקת חריפה מופיעה עקב נזק לרקמות מגורמים שונים כגון:
דלקת כרונית נקראת גם דלקת מתמשכת או דלקת איטית וארוכת טווח והיא יכולה להימשך חודשים ואפילו שנים.
דלקת כרונית יכולה להתפתח במצבים מסוימים ובעקבות גורמים שונים כגון:
דלקת כרונית בדרגה נמוכה היא דלקת מתמשכת והיא מעורבת במחלות ובמצבי בריאות שונים כגון:
תזונה ומזונות שונים מכילים מגוון רחב של רכיבים אנטי דלקתיים.
ממצאים מחקריים מצביעים על כך שלתזונה המבוססת על עולם הצומח, יש פוטנציאל אנטי דלקתי. תזונה כזו, רצוי שתהיה מבוססת על מזונות מלאים עם מינימום תהליכי עיבוד.
הקורס ‘להקדים תזונה לתרופה’ מקיף ומעמיק והוא מבוסס על תזונה אנטי דלקתית הכוללת מזונות אנטי דלקתיים.
כורכום טרי הוא מזון פונקציונלי אנטי דלקתי. הוא מזכיר בצורתו את הג’ינג’ר אם כי צבע
יש ממצאים מחקריים סותרים לגבי השפעת אכילת יוגורט על דלקת ומדדי דלקת. ממצאים מחקריים מעידים
בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.
מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים
המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.
האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.
התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.
© כל הזכויות שמורות ליוסי שבח לענת שבח ולמרכז לתזונה פונקציונלית
התכנים שבאתר ובעמודי הרשתות החברתיות שלנו, מיועדים לספק מידע בלבד ואינם מהווים הנחיה, המלצה או תחליף לאבחון וייעוץ מקצועי רפואי, תזונתי או טיפולי מכל סוג אחר.
אנא קראו את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות | תקנון דיוור | הצהרת נגישות | מפת האתר