קקטוס נופליטוס ובריאות

קקטוס נופליטוס הוא מזון בריא והשימוש התזונתי העיקרי בו הוא בגבעולים, כמו כן, גם הפירות שלו אכילים. הוא מתאפיין ביתרונות בריאותיים בעלי ערך רב ותוכלו לקרוא על כך בהמשך.

הגבעולים הצעירים של קקטוס נופליטוס משמשים כירק במטבח המקסיקני והגבעולים נאכלים טריים, מבושלים, צלויים, כבושים ולשימושים נוספים כגון הכנת ריבות.

בתקופה שהתגוררנו בבית עם גינה, גידלנו קקטוס נופליטוס ומדי פעם נהנינו לעשות בו שימוש במטבח שלנו.

שמות של קקטוס נופליטוס ומשמעותם

שם נפוץ ושכיח של צמח זה הוא נופליטוס (Nopalitos) ושם הסוג המדעי שלו הוא אופונטיה (Opuntia).

באנגלית הוא נקרא Prickly pear

משמעות השם נופל או נופאל (Nopal) בספרדית הוא קקטוס.

משמעות השם נופאלס (Nopales) הוא גבעולי קקטוס.

יש המכנים אותו קקטוס נפוליטוס.

מה מכיל קקטוס נופליטוס?

קקטוס נופליטוס מכיל מרכיבים ריריים, להם משויכות ההשפעות בבריאותיות שלו או לפחות חלקן.

מה הטעם ומה המרקם של נופליטוס?

הטעם של נופליטוס חמצמץ והמרקם שלו דומה במידה מסוימת למלפפון בתוספת ריר. 

השפעות בריאותיות של קקטוס נופליטוס

בדומה לקקטוסים אחרים, נופליטוס מתאפיין בתכונות היפוגליקמיות. כלומר, הפחתת רמות סוכר בדם.

בנוסף לכך, באופן מסורתי הוא משמש לטיפול בראומטיזם ובבעיות דלקתיות נוספות, בשלשול, ובפרט לכאבי אוזניים וגם כאבי שיניים.

כמו כן הוא נחשב כמשתן וכמשכך כאב.

השפעתו נוגדת הדלקת מיוחסת לפיטוסטרולים (בטא – סיטוסטרול) המצויים בו.

תכונה נוספת המיוחסת לפיטוסטרולים, היא יכולתם להפחית רמות כולסטרול.

מאמרים נוספים בנושא ירקות
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים