קקטוס נופליטוס הוא מזון בריא והשימוש התזונתי העיקרי בו הוא בגבעולים, כמו כן, גם הפירות שלו אכילים. הוא מתאפיין ביתרונות בריאותיים בעלי ערך רב ותוכלו לקרוא על כך בהמשך.
הגבעולים הצעירים של קקטוס נופליטוס משמשים כירק במטבח המקסיקני והגבעולים נאכלים טריים, מבושלים, צלויים, כבושים ולשימושים נוספים כגון הכנת ריבות.
בתקופה שהתגוררנו בבית עם גינה, גידלנו קקטוס נופליטוס ומדי פעם נהנינו לעשות בו שימוש במטבח שלנו.
שמות של קקטוס נופליטוס ומשמעותם
שם נפוץ ושכיח של צמח זה הוא נופליטוס (Nopalitos) ושם הסוג המדעי שלו הוא אופונטיה (Opuntia).
באנגלית הוא נקרא Prickly pear
משמעות השם נופל או נופאל (Nopal) בספרדית הוא קקטוס.
משמעות השם נופאלס (Nopales) הוא גבעולי קקטוס.
יש המכנים אותו קקטוס נפוליטוס.
מה מכיל קקטוס נופליטוס?
קקטוס נופליטוס מכיל מרכיבים ריריים, להם משויכות ההשפעות בבריאותיות שלו או לפחות חלקן.
מה הטעם ומה המרקם של נופליטוס?
הטעם של נופליטוס חמצמץ והמרקם שלו דומה במידה מסוימת למלפפון בתוספת ריר.
השפעות בריאותיות של קקטוס נופליטוס
בדומה לקקטוסים אחרים, נופליטוס מתאפיין בתכונות היפוגליקמיות. כלומר, הפחתת רמות סוכר בדם.
בנוסף לכך, באופן מסורתי הוא משמש לטיפול בראומטיזם ובבעיות דלקתיות נוספות, בשלשול, ובפרט לכאבי אוזניים וגם כאבי שיניים.
כמו כן הוא נחשב כמשתן וכמשכך כאב.
השפעתו נוגדת הדלקת מיוחסת לפיטוסטרולים (בטא – סיטוסטרול) המצויים בו.
תכונה נוספת המיוחסת לפיטוסטרולים, היא יכולתם להפחית רמות כולסטרול.