צריכת פטריות מאכל ופטריות מרפא תורמת לשיפור הבריאות ולשיפור איכות החיים.
המחקר על פטריות ועל ההשפעה הבריאותית שלהם הולך וגדל גם הוא וממצאים מחקריים מצביעים על כך כי פטריות בריאות ומבריאות.
עולם הפטריות מציג בפנינו את הפטריות במלוא הדרן. בעשורים האחרונים התגלו תהליכים מרתקים על ממלכת הפטריות, שבמשך שנים רבות תהיו נסתרים ולאט לאט הלכו ונחשפו.
המאמרים שלנו על פטריות מאכל ועל פטריות מרפא מגלים את סודות הפטריות כמזון פונקציונלי ומסבירות את ההבדל, את הדומה ואת השונה בין פטריות מאכל לעומת פטריות מרפא, לרבות ההשפעות הבריאותיות שלהן.
השפעות בריאותיות של פטריות
ממצאים מחקריים מראים מגוון השפעות בריאותיות שכוללות: | |
תמיכה במערכת החיסון | המרצת פעילות מערכת החיסון וויסות פעילות מערכת החיסון פעילות נוגדת וירוסים פעילות נוגדת חיידקים |
תמיכה במערכת כלי הדם והלב | הפחתה של רמות הכולסטרול בדם השפעה מיטיבה ותומכת במצבים של לחץ דם גבוה השפעה מיטיבה ותומכת במצבים של סוכרת פעילות נוגדת חמצון הפחתת הסיכון לטרשת עורקים |
סרטן | השפעה מיטיבה ותומכת במצבים של סרטן |
מה מכילות פטריות?
חלבון לעומת שומן | פטריות הן מקור טוב לחלבונים ולעומת זאת הן עניות בשומנים. |
מינרלים וויטמינים | פטריות מכילות מינרלים וגם ויטמיני B. |
פיטוכימיקלים | פטריות שונות מכילות פיטוכימיקלים שונים כדוגמת לנטינאן ואדריאטינין התורמים גם הם לשמירה על הבריאות. |
סיבים תזונתיים |
פטריות מכילות גם סיבים כמו כיטין, בטא-גלוקאן וגם אלפא-גלוקאן. כיטין: כיטין נחקר כבעל פוטנציאל פרה-ביוטי (מקור המשמש את חיידקי המעי הידידותיים לצרכיהם) וכמפחית כולסטרול בדם. בטא-גלוקאן: בטא-גלוקאן נמצא כבעל פעילות נוגדת סרטן. אלפא-גלוקאן: אלפא-גלוקאן נחקר והציג הפחתה ברמות גלוקוז, חלבון מסוכרר, אינסולין, טריגליצרידים וכולסטרול. |
איזו פטרייה הכי פופולרית, הכי נפוצה והכי נמכרת בכל העולם?
הפטרייה הכי פופולרית, הכי נפוצה והכי נמכרת בכל העולם היא פטריית שמפניון שנקראת גם ‘פטריית כפתור לבן’ או ‘פטריית הכפתור הלבן’.