תבשיל קינואה בשלושה צבעים: אדומה, שחורה ולבנה

תוכן העניינים

במתכון הזהה נסביר איך להכין תבשיל קינואה המשלב את 3 הצבעים, אדום שחור ולבן.

מרכיבים

  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 כוס קינואה שחורה
  • 3 כוסות מים
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1/2-1 כפית מלח
  • 2 כפות צימוקים שחורים קטנים (אופציה)

אופן ההכנה

  1. מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
  2. לאחר רתיחה, מנימים את הלהבה וממשיכים לבשל בכלי סגור כ – 15 דקות נוספות או עד שהנוזלים נספגו
  3. את שמן הזית להוסיף 1-2 דקות לפני סיום הבישול ולערבב
  4. לכבות את האש ולהניח את הכלי סגור למשל 10 דקות בקירוב, לפני ההגשה

אופן ההגשה

תבשיל קינואה יכול להוות כתוספת לירקות מבושלים ומנת דג, טופו או קטניות.

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • קינואה ובפרט שחורה ואדומה מכילות ריכוז גבוה של נוגדי חימצון, לרבות פוטנציאל בהפחתת טריגליצרידים וכולסטרול בדם
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים