במתכון הזהה נסביר איך להכין תבשיל קינואה המשלב את 3 הצבעים, אדום שחור ולבן.
מרכיבים
- 1/2 כוס קינואה לבנה
- 1/2 כוס קינואה אדומה
- 1/2 כוס קינואה שחורה
- 3 כוסות מים
- בצל גדול קצוץ
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2-1 כפית מלח
- 2 כפות צימוקים שחורים קטנים (אופציה)
אופן ההכנה
- מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
- לאחר רתיחה, מנימים את הלהבה וממשיכים לבשל בכלי סגור כ – 15 דקות נוספות או עד שהנוזלים נספגו
- את שמן הזית להוסיף 1-2 דקות לפני סיום הבישול ולערבב
- לכבות את האש ולהניח את הכלי סגור למשל 10 דקות בקירוב, לפני ההגשה
אופן ההגשה
תבשיל קינואה יכול להוות כתוספת לירקות מבושלים ומנת דג, טופו או קטניות.
מזון פונקציונלי בתבשיל
- קינואה ובפרט שחורה ואדומה מכילות ריכוז גבוה של נוגדי חימצון, לרבות פוטנציאל בהפחתת טריגליצרידים וכולסטרול בדם
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים