תבשיל קינואה בשלושה צבעים: אדומה, שחורה ולבנה

במתכון הזהה נסביר איך להכין תבשיל קינואה המשלב את 3 הצבעים, אדום שחור ולבן.

מרכיבים

  • 1/2 כוס קינואה לבנה
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 כוס קינואה שחורה
  • 3 כוסות מים
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1/2-1 כפית מלח
  • 2 כפות צימוקים שחורים קטנים (אופציה)

אופן ההכנה

  1. מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומביאים לרתיחה
  2. לאחר רתיחה, מנימים את הלהבה וממשיכים לבשל בכלי סגור כ – 15 דקות נוספות או עד שהנוזלים נספגו
  3. את שמן הזית להוסיף 1-2 דקות לפני סיום הבישול ולערבב
  4. לכבות את האש ולהניח את הכלי סגור למשל 10 דקות בקירוב, לפני ההגשה

אופן ההגשה

תבשיל קינואה יכול להוות כתוספת לירקות מבושלים ומנת דג, טופו או קטניות.

מזון פונקציונלי בתבשיל

קינואה ובפרט שחורה ואדומה מכילות ריכוז גבוה של נוגדי חימצון.

מתכוני תבשילים נוספים
תבשיל חוביזה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל חוביזה. חוביזה או ח’וביזה הוא למעשה צמח בר וזמין לקטיף עצמי במקומות רבים ברחבי

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים