מלבי טבעוני גם טעים וגם בריא

בדרך כלל בהכנת מלבי, הבסיס הוא קורנפלור וחלב או/ו שמנת מתוקה. במתכון הזה החלפנו את הקורנפלור בקמח תירס שמיועד להכנת ממליגה או פולנטה ואת החלב והשמנת המתוקה החלפנו במשקה סויה ללא תוספת סוכר, כדי שהתוצר הסופי יהיה בריא יותר ועדיין טעים. המלבי הזה הוא גם פרווה וגם טבעוני!

המלבי במתכון זה שונה במרקם ובטעם מהמלבי הרגיל כי בחרנו במרכיבים בריאים יותר לקבלת מלבי בריא יותר. 

רכיבים להכנת בסיס המלבי

  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 3 כוסות משקה סויה או משקה צמחי אחר, ללא תוספת סוכר
  • 2 ספלי פירות טריים או קפואים: תות שדה/מנגו/אננס או כל פרי רך ועסיסי (אבל לא נוזלי מדי)

רכיבים אפשריים לבחירה להמתקת המלבי

  • תמרים קצוצים או צימוקים
  • פתיתי קוקוס 
  • תמצית וניל טבעית 
  • דבש או סילאן 

איך מכינים

בישול קמח התירס

  • מערבבים בסיר את קמח התירס עם 2.5 כוסות משקה סויה או  משקה צמחי אחר ללא תוספת סוכר
  • מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד הגעה למרקם דייסתי (ללא שארית נוזלים)

הכנת שייק פירות:

  1. מניחים בבלנדר את הפירות ו – 1/2 כוס משקה סויה ומערבלים לשייק

הכנת המנה

  • יוצקים את הדייסה לקעריות ומעליה יוצקים את השייק
  • להמתקה, אפשר להוסיף את אחת האפשרויות מהרשימה שלמעלה או שילוב

מזון פונקציונלי במנה

  • קמח תירס להכנת ממליגה או פולנטה היא בחירה בריאה יותר בהשוואה לקורנפלור כי כמות הסיבים גבוהה יותר, ריכוז נוגדי החמצון גבוה יותר וההשפעה הגליקמית טובה יותר
  • תותים ופירות יער שונים כגון אוכמניות, מכילים פלבונואידים הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי אלרגיה
מתכוני קינוחים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים