דאל מקאני טבעוני, טעים כל כך

תוכן העניינים

במתכון זה נסביר איך להכין דאל מקאני טבעוני ריחני וטעים, המבוסס על עדשים שחורות (בלוגה). תבשיל דאל מקאני רגיל ולא טבעוני כולל חמאה או גהי (סמנה) ושמנת.

במתכון זה, שמן זית כתית מעולה וקרם קוקוס מחליפים את הגהי ואת השמנת והם מוצלחים מאוד כתחליף.

מרכיבים

  • 500 גרם עדשים שחורות קטנות (בלוגה)
  • 1/2 עד 1 ראש שום בגודל בינוני (לקלף את שיני השום ולכתוש אותם)
  • 6  כפות שמן זית
  • כפית ורבע תערובת קארי או גראם מסאלה
  • כפית ורבע מלח
  • 2 כוסות קרם קוקוס
  • פלפלת חריפה לפי הטעם (אופציה לחובבי חריף)

איך מכינים

  • משרים את העדשים במים למשך 12 שעות
  • מסננים ומשאירים את העדשים במסננת ומכסים במגבת למשך 4-12 שעות (אופציה מומלצת אם יש זמן)
  • מעבירים את העדשים לסיר (אנחנו מעדיפים לרוב, סיר לחץ) ומוסיפים מים כ – 1 ס”מ מעל גובה פני העדשים
  • מבשלים עד התרככות העדשים (בין 1/2 שעה-לשעה, תלוי בסיר ובעוצמת האש)
  • מטגנים קלות את השום הכתוש ואת תערובת התבלינים בשמן הזית (כדקה, תוך כדי ערבוב) ומוסיפים אותם לסיר העדשים
  • מוסיפים לסיר 2 כוסות קרם קוקוס וממשיכים לבשל כ – 15 דקות נוספות

איך אוכלים דאל מקאני טבעוני

אפשרויות שונות לאכול דאל מקאני טבעוני:

  1. כפי שהוא בתוספת ירקות מבושלים או סלט ירקות
  2. לצד תבשיל אורז/גריסים/כוסמת
  3. לצד לחמים מסוגים שונים כגון לחם שיפון, צ’פאטי, סלוף, אינג’רה או לחוח

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • עדשים שחורות עשירות בסיבים תזונתיים ומסייעות בשמירה על בריאות מערכת העיכול
  • שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • מגוון התבלינים המרכיבים תערובות תבלינים כמו גראם מסאלה או תערובת קארי, מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות השפעה מטיבה על פעילות מערכת החיסון