במתכון זה נסביר איך להכין חביתת טופו טעימה שאנחנו נוהגים לאכול כתחליף חביתה מביצים. חביתה טבעונית על בסיס טופו אפשר לאכול לצד סלט ירקות, תבשילי ירקות, תבשילי דגנים או דמויי דגנים. אפשר גם למרוח על חביתת טופו ממרח טחינה, חומוס או אבוקדו.
חביתת טופו מתאימה גם לתזונה קטוגנית ותפריט דל פחמימות.
מרכיבים
- טופו חתוך לפרוסות בעובי מספר מילימטרים עד 1/2 ס”מ בקירוב
- שמן זית כתית מעולה
- מלח הודי שחור או מלח רגיל או רוטב סויה לפי הטעם האישי
איך מכינים
- מוזגים מעט שמן זית למחבת
- מניחים פרוסות טופו במחבת ומטגנים את שני הצדדים עד קבלת צבע זהוב
- מעבירים לצלחת ומתבלים במלח או ברוטב סויה
הערות
- מומלץ להימנע מטיגון יתר או חימום מיותר של השמן
- אם מתבלים ברוטב סויה, מומלץ על רוטב סויה יפני ללא חומרי לוואי כגון חומרים משמרים
מזון פונקציונלי בחביתיות טופו
- צריכת מוצרי סויה מסורתיים כגון טופו מקושרת להשפעות מיטיבות בתחומי בריאות רבים כגון בריאות הלב וכלי הדם
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר