עוגיות טחינה בריאות וטעימות

מתכון עוגיות טחינה טעימות, בריאות וקלות להכנה. העוגיות פרווה, טבעוניות, ללא גלוטן, ללא סוכר מזוקק וללא ממתיקים מלאכותיים. במקום סוכר, אנחנו עושים שימוש בדבש ומוסיפים זרעי פשתן טחונים וקינמון במחשבה על וויסות ההשפעה הגליקמית של העוגיות.

תוספת זרעי פשתן משפרת את יחס אומגה 3/6. בחרנו לעשות שימוש בזרעי פשתן ובשאר המרכיבים הבריאים במטרה לקבל עוגיות טחינה בריאות יותר.

את העוגיות אפשר לאפות בשתי צורות:

  1. בטמפרטורה גבוהה לאפייה מהירה
  2. בטמפרטורה נמוכה לאפייה איטית יותר אבל איכותית ובריאה יותר. אפייה בטמפרטורה נמוכה, שומרת יותר על חומצות השומן ועל הדבש

אנחנו מעדיפים את האפייה האיטית בטמפרטורה נמוכה.

מרכיבים

  • 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה (100% שומשום מלא)
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
  • 4 כפות דבש
  • 1 כפית אבקת אפייה (אופציה)
  • 1 כפית קינמון ציילוני (אופציה ממומלצת)
  • 1 כפית ג’ינג’ר (אופציה ממומלצת)
  • אפשר על פי הטעם האישי להוסיף תבלינים נוספים כגון הל וציפורן או חווייג’ קפה

הערות

  • בהוספת אבקת אפייה העוגיות יהיו פריכות. ללא אבקת אפייה, העוגיות יהיו רכות במידה מסוימת
  • חווייג’ קפה מכיל ג’ינג’ר, קינמון, הל ולעיתים גם ציפורן

איך מכינים

  1. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה
  3. מחלקים את העיסה ל – 24 כדורים קטנים (דרך פשוטה וקלה: שימוש בכף מידה ליצירת הכדור: דוחסים את העיסה לכף המידה בעזרת כפית. בשל שמנוניות העיסה היא יוצאת בקלות מכף המידה, מניחים את חצי העיגול שנוצר על נייר האפייה ומשטחים בעדינות לעוגייה). 
  4. משטחים את הכדורים לעוגיות עגולות בעובי קטן מ – 1/2 ס”מ
  5. מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ואופים במשך 10 דקות בקירוב ב – 175 מעלות או במשך שעה בקירוב, ב – 100 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות גוון חום עדין (לשים לב שהעוגיות לא יאפו יתר על המידה)
  6. בסיום האפייה, מניחים את העוגיות להתקרר (בשלב זה הן רכות ועלולות להתפרק). חשוב לקרר את העוגיות לפני האכילה, על מנת שיתקשו

מזון פונקציונלי בעוגיות טחינה

  • טחינה משומשום מלא מכילה ריכוז גבוה של נוגדי חמצון ומגוון מינרלים ויסודות קורט כגון סידן, ברזל ואבץ
  • שקדים מכילים אחוז גבוה אומגה 9 ומשויכת להם פעילות מגינה על בריאות הלב וכלי הדם
  • לקינמון יש פוטנציאל השפעה על הפחתת סוכר ובעל השפעה מיטיבה על מערכת החיסון
  • ג’ינג’ר פועל כנוגד דלקת ונוגד חמצון
  • ציפורן פועל כנוגד זיהום ותורם לבריאות מערכת העיכול
  • הל הוא תבלין בעל השפעה מטיבה על מערכת העיכול

האם עוגיות טחינה פרווה?

עוגיות טחינה במתכון זה הן פרווה, מאחר ולא נעשה שימוש בחמאה.

האם עוגיות טחינה בריאות?

עוגיות הטחינה שלנו בריאות יותר בהשוואה למתכונים בהם נעשה שימוש בסוכר מזוקק, ממתיקים מלאכותיים וטחינה גולמית לא מלאה. במתכון זה בחרנו מרכיבים בריאים להכנת העוגיות. בין המרכיבים הבריאים כללנו טחינה גולמית מלאה, קמח שקדים, זרעי פשתן ושימוש מתון בדבש להמתקה

האם עוגיות טחינה טבעוניות?

עוגיות הטחינה שלנו טבעוניות מאחר ואנחנו לא עושים שימוש בחמאה או ביצים.

האם עוגיות טחינה ללא גלוטן?

מאחר ועוגיות הטחינה שלנו אינן מכילות קמחי דגנים, הן ללא גלוטן.

האם אפשר להכין עוגיות טחינה תוך 10 דקות?

אופציית האפייה המהירה במתכון שלנו, מאפשרת אפיית עוגיות טחינה. תוך 10 דקות בקירוב.

האם עוגיות טחינה ללא סוכר?

עוגיות הטחינה שלנו הן ללא סוכר מזוקק. אנחנו עושים שימוש מתון בדבש, לצורך המתקת העוגיות.

האם אפשר להכין עוגיות טחינה עם קמח שקדים?

קמח שקדים משתלב נהדר בעוגיות טחינה ותורם למרקם נעים ולטעם טוב. בעוגיות הטחינה שלנו, בחרנו לעשות שימוש נדיב בקמח שקדים.

מתכוני קינוחים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים