תבשיל קינואה אדומה, פיקנטי

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל קינואה פיקנטי.

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 2 בצלים קטנים קצוצים
  • 1.5 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כף זרעי כוסברה טחונים או מרוסקים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2-3 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה

אופן ההכנה

  1. מבשלים בסיר קינואה ומים ומביאים לרתיחה
  2. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 15 דקות או עד שהנוזלים נספגו. חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב. לאחר הרתיחה ניתן להניח מגבת מתוחה מתחת למכסה הסיר על מנת להפחית את יציאת האדים
  3. בזמן שהקינואה מתבשלת: מטגנים קלות במחבת נפרדת בצל קצוץ עם התבלינים ושמן הזית.
  4. מוסיפים לקינואה המוכנה את תערובת הבצל התבלינים והמלח ומערבבים היטב

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • קינואה אדומה מכילה פיגמנטים נוגדי חמצון
  • בצל עשיר בפלבונואיד שנקרא קוורציטין והוא נוגד חמצון
  • כורכום מכיל קבוצת פימנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים  כנוגדי חמצון, נוגדי סרטן, נוגדי דלקת והשפעות נוספות
  • זרעי כוסברה מסייעים להפחתת כולסטרול
מתכוני תבשילים נוספים
שקשוקה טופו

במתכון זה נסביר איך להכין שקשוקה טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף שקשוקה ביצים. שקשוקה טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות,

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים