במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל קינואה פיקנטי.
מרכיבים
- 1 כוס קינואה אדומה
- 2 בצלים קטנים קצוצים
- 1.5 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף זרעי כוסברה טחונים או מרוסקים
- 1 שן שום קצוצה
- 2-3 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח, במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
אופן ההכנה
- מבשלים בסיר קינואה ומים ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 15 דקות או עד שהנוזלים נספגו. חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב. לאחר הרתיחה ניתן להניח מגבת מתוחה מתחת למכסה הסיר על מנת להפחית את יציאת האדים
- בזמן שהקינואה מתבשלת: מטגנים קלות במחבת נפרדת בצל קצוץ עם התבלינים ושמן הזית.
- מוסיפים לקינואה המוכנה את תערובת הבצל התבלינים והמלח ומערבבים היטב
מזון פונקציונלי בתבשיל
- קינואה אדומה מכילה פיגמנטים נוגדי חמצון
- בצל עשיר בפלבונואיד שנקרא קוורציטין והוא נוגד חמצון
- כורכום מכיל קבוצת פימנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי סרטן, נוגדי דלקת והשפעות נוספות
- זרעי כוסברה מסייעים להפחתת כולסטרול