במתכון זה נסביר איך להכין מקושקשת טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף מקושקשת ביצים. מקושקשת טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות, לחם או פיתה, וגם לצד תבשיל דגנים או דמויי דגנים.
מבחינתנו, מקושקשת טופו היא תחליף מספק מאוד במקום מקושקשת ביצים.
מקושקשת טופו מתאימה לתפריט דל פחמימות ותזונה קטוגנית.
מרכיבים
- גוש טופו (300 גרם) מגורד דק בפומפייה
- 4-6 בצלים ירוקים בגודל בינוני, קצוצים
- 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
- ¼ כוס מי ברז (לפי העדפה, אפשר להוסיף יותר מים למרקם רך יותר)
- מלח הודי שחור או מלח רגיל, לפי הטעם האישי
- ¼ כפית כורכום
- 1 שן שום קטנה קצוצה דק (אופציה)
- קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים
- מבשלים במחבת את כל המרכיבים
- בתחילת הבישול, יש לערבב את כל המרכיבים לקבלת צבע אחיד
- ממשיכים לבשל עד קבלת מרקם שדומה לביצה מקושקשת (עד שהטופו המגורד מתגבש)
מזון פונקציונלי בתבשיל
- צריכת מוצרי סויה מסורתיים כגון טופו מקושרת להשפעות מיטיבות בתחומי בריאות רבים כגון בריאות הלב וכלי הדם
- בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
- כורכום מכיל מגוון רכיבים כגון כורכומינואידים לרבות כורכומין והוא פועל כנוגד דלקת, נוגד חמצון, נוגד סרטן ותומך בבריאות הכבד
- פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון