במתכון זה נסביר איך להכין טמפה מוקפץ שאנחנו מאוד אוהבים לאכול. טמפה מוקפץ אפשר לאכול לצד סלט ירקות, תבשילי דגנים או דמויי דגנים או מגולגל בטורטיה כוסמת ירוקה בתוספת מריחת חומוס, טחינה או/ו עמבה.
מרכיבים
- חבילת טמפה המבוססת על פולי סויה או על קטניות אחרות כמו שעועית שחורה או אזוקי
- 1-2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
- 1-2 שיני שום חתוכות לרצועות
- 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
- רוטב סויה יפני (כמות לפי הטעם האישי)
- קמצוץ כמון
- קמצוץ פלפל שחור
- קמצוץ כורכום
איך מכינים
- מפשירים מראש את הטמפה וחותכים לקוביות או רצועות קטנות
- מעבירים את כל המרכיבים למחבת ומקפיצים כ – 10 דקות עד השחמה של הטמפה והתרככות הבצל
- מערבבים את המרכיבים מדי פעם תוך כדי הקפצה
מזון פונקציונלי בתבשיל
- צריכת מוצרי סויה מסורתיים כגון טמפה מקושרת להשפעות מיטיבות בתחומי בריאות רבים כגון בריאות הלב וכלי הדם
- בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
- שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי “הידידותיים” לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- כמון הוא תבלין בעל השפעה מטיבה על מערכת העיכול
- כורכום מכיל מגוון רכיבים כגון כורכומינואידים לרבות כורכומין והוא פועל כנוגד דלקת, נוגד חמצון, נוגד סרטן ותומך בבריאות הכבד
- פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון