במתכון זה נסביר איך להכין כרוב כבוש חמוץ (sauerkraut) מותסס, בקלות ובפשטות. כרוב כבוש ביתי שעבר תסיסה במלח, נחשב מזון פרוביוטי המספק חיידקים ידידותיים בעלי השפעה בריאה והוא תוספת נהדרת לצד מאכלים שונים, כולל כריכי בריאות.
במתכון הזה אנחנו עושים שימוש בצנצנת זכוכית ותוצאות ההתססה מוצלחות. עם זאת, אם יש לכם קדירת התססה, אתם מוזמנים להשתמש בה. הכנת כרוב כבוש בצנצנת זכוכית, קלה ונוחה.
אם אתם אוהבים ירקות חמוצים כבושים שעברו התססה, אתם יכולים לנסות גם את המתכון מלפפון חמוץ כבוש.
למה כרוב כבוש נקרא גם כרוב חמוץ?
כרוב כבוש מכונה גם כרוב חמוץ, עקב טעמו החמוץ שנוצר בתהליך התסיסה.
קימצ’י
כרוב כבוש מפורסם מאוד נקרא קימצ’י והוא כרוב מותסס עם תבלינים. קימצ’י עובר תהליך התססה ארוך והוא מאכל לאומי חשוב מאוד בקוריאה. כרוב סיני משמש להכנת קימצ’י ואפשר לשלב אותו גם במתכון זה, יחד עם כרוב לבן רגיל.
מרכיבים
- 500 גרם כרוב לבן טרי
- 12 גרם מלח גס טחון
הערות
- יש צורך לבחור כרוב כבד כי הוא מכיל הרבה נוזלים החיוניים לתסיסה
- אנחנו טוחנים מלח גס במקום להשתמש במלח דק כי מלח דק מכיל חומרי לוואי
- את הצנצנת מעקרים באמצעות חליטה במים רותחים
איך מכינים
- מסירים מהכרוב את העלים העליונים הגסים והמלוכלכים
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות ומניחים בקערה
- מועכים את רצועות הכרוב בעזרת ממעך (מועך תפוחי אדמה לפירה) ומערבבים, תוך כדי הוספת המלח
- בשלב בו הכרוב התחיל להגיר נוזלים ונפחו ירד ב – 50% בקירוב, מעבירים את הכרוב לצנצנת מעוקרת
- דוחסים את הכרוב בצנצנת תוך כדי מילוי ומניחים צנצנת קטנטנה או כוס זכוכית קטנה על הכרוב, על מנת שהכרוב יהיה מכוסה בנוזל
- מכסים את הצנצנת במכסה אטום ומניחים לכרוב לתסוס
- ב – 2-3 הימים הראשונים לתסיסה, יש צורך לפתוח את הצנצנת לצורך שחרור גזים ולסגור חזרה
- הכרוב הכבוש מוכן כעבור 14 ימים ויש לאחסן אותו במקרר
מזון פונקציונלי בכרוב חמוץ כבוש
כרוב חמוץ כבוש מותסס, מכיל חיידקים ידידותיים והוא נחשב מזון פרוביוטי