במתכון הזה נסביר איך להכין מרק שורשים מזינים.
מרכיבים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- 1 בטטה בגודל בינוני
- ¼ כוס שמן זית מכבישה קרה
- מיסו או רוטב סויה או מלח לפי הטעם. (במידה ויש רגישות לחיטה, שעורה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה ובמיסו, יש להימנע מהם ולעשות שימוש במלח)
- 2-3 שיני שום בגודל בינוני, קצוצות
- מים
אופן ההכנה
- לחתוך לקוביות קטנות את כל השורשים והפקעות
- להזהיב את הבצל בשמן הזית
- להוסיף לבצל המוזהב בסיר את קוביות הירקות ואת שאר המרכיבים, למעט שמן הזית
- לכסות במים כ – 5 ס”מ מעל גובה פני המרכיבים
- להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל בכלי סגור על אש קטנה למשך כ- חצי שעה
- דקה לפני סיום הבישול, להוסיף את שמן הזית ולערבב
מזון פונקציונלי בתבשיל
- גזר ובטטה מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
- בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות