במתכון הזה נסביר איך להכין כוסמת ירוקה קלויה טעימה ופריכה בדרך הכי מהירה והכי יעילה. בדומה לגריסים קלויים, גם כוסמת קלויה היא פתרון מצוין לצאת מהבית מצוידים ליום ארוך עם אספקת אוכל יבש ומרוכז, בשילוב קטניות קלויות, אגוזים ושקדים.
גם בקליית כוסמת, הרעיון של יוסי לעשות שימוש במכשיר להכנת פופקורן, מוצלח בדומה להכנת גריסים קלויים.
כוסמת קלויה מתאימה למאכל בשלבים מסוימים במסגרת דיאטת השעורה.
רכיבים
כוסמת ירוקה
מכשיר לקליית כוסמת ירוקה
- מדובר על מכשיר להכנת פופקורן על בסיס אוויר חם ללא שימוש בשמן
- מכשיר כזה אפשר למצוא בחנויות למכשירי חשמל למטבח
- חיפוש בגוגל ‘מכשיר להכנת פופקורן’ יוביל למגוון תוצאות ולחנויות לרכישה פיזית או אונליין
איך מכינים
- לכל מכשיר קלייה יש כף מידה שמונחת בחלקו העליון של המכשיר
- מעבירים אל תוך המכשיר, כף מידה וחצי כוסמת
- מפעילים את המכשיר וקולים במשך 1 דקה ו – 40 שניות
- בסיום זמן הקלייה, מעבירים לקירור את הכוסמת למגש שעליו מונח נייר אפייה ומפזרים את אותה שלא תהיה מונחת בערימה
- לאחר התקררות הכוסמת, מעבירים לצנצנת וסוגרים היטב
- אחסון בצנצנת סגורה, ישמור על הכוסמת במרקם קראנצ’י למשך שבועות
הערה לגבי הקלייה
לעיתים יש צורך ב – 5 שניות בקירוב, יותר או פחות לקלייה (זמן הקלייה עשוי להשתנות בהתאם למכשיר הקלייה)
איך אוכלים
- אוכלים לצד אגוזים, שקדים ובוטנים ובתוספת משקה חם או מים. מאחר והכוסמת הקלויה יבשה יבשים, תוספת נוזלים תתאים מאוד ללחלוח
- מוסיפים לצלחת מרק בדומה לשימוש בשקדי מרק
- דגני בוקר טבעיים: מערבבים משקה צמחי ללא תוספת סוכר עם כוסמת קלויה, אגוזים ושקדים ופרי חתוך לקוביות כגון תפוח/אגס או/ו “פירות יער” כגון אוכמניות, פטל, אוסנה וגם תות שדה
מזון פונקציונלי בכוסמת
- כוסמת מכילה סיבים מסיסי מים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים הפועלים כנוגדי חמצון
- עדויות מחקריות מעידות כי כוסמת מסייעת בהפחתת כולסטרול ושומנים בדם, והשפעה מטיבה על רמות סוכר בדם