תבשיל אורז בריא יותר

תוכן העניינים

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל אורז מלא או לבן, בריא יותר מהרגיל. תבשיל האורז בריא יותר כי אנחנו מסבירים איך להרחיק ארסן שמצוי בו בריכוז גבוה.

בדרך כלל אנחנו לא ממליצים על אכילת אורז לבן מבושל, על בסיס קבוע, אלא לעיתים רחוקות או במצבי בריאות מסוימים. לכן ההמלצה שלנו היא להעדיף אורז מלא מבושל.

יכול להיות שהנטורופת שלכם או הדיאטנית שלכם, ימליצו לכם לאכול אורז לבן או מלא במשך תקופה מסוימת. המלצה כזו תהיה בדרך כלל על רקע של הפרעות עיכול מסוימות, אלרגיה, במצבי שלשול חריף עקב אכילת מזון מקולקל או בתהליך ניקוי רעלים.

תבשיל אורז מתאים גם למי שעושה את דיאטת האורז.

איך מרחיקים ארסן מגרגירי אורז?

כפי שתוכלו לראות, תהליך הכנת אורז במתכון זה, מורכבת משני שלבים. מאחר ואורז מכיל ריכוז גבוה של ארסן נרצה להיפטר ממנו או לפחות מחלקו, בפרט בצריכה מוגברת וקבועה של אורז. לכן, תהליך זה ארוך יותר והבישול הראשוני, מיועד לסלק חלק משמעותי מהארסן שיש באורז.

רכיבים

  • 1/2  ק”ג אורז מלא או לבן בסמתי או כל אורז מזן אחר שאתם מעדיפים
  • מים
  • 1 כפית מלח
  • 4-5 כפות שמן זית

איך מכינים

  1. מעבירים את האורז לסיר גדול וממלאים במי ברז בכמות פי 6-9 מכמות האורז
  2. מביאים לסף רתיחה, שופכים את המים ושוטפים מספר פעמים במי ברז עד שהמים כמעט צלולים
  3. מחזירים את הסיר עם האורז לבישול נוסף בתוספת 1/2 עד 1 כוס מי ברז (שימו לב, המים מתחת לגובה פני האורז). בתוספת 1/2 כוס מים יתקבל אורז קצת יבש וב – 1 כוס מים האורז יהיה רך יותר
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות
  5. דקה לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג
  6. לאחר מכן, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות לפני פתיחה

מזון פונקציונלי בתבשיל אורז

  • הבישול הראשוני להרחקת ארסן מהאורז, הופך את תבשיל האורז לבריא יותר
  • בהפרעות מסוימות במערכת העיכול, אורז לבן יכול לשפר את ההרגשה ולהפחית את התסמינים
  • לעיתים במצבי אלרגיה, אכילת אורז כחלק מדיאטה ייעודית, עשויה לשפר תסמיני אלרגיה
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר