במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל המשלב אורז, קינואה ואמרנט.
מרכיבים
- 1 כוס אורז מלא עגול (אפשר להשתמש בזנים אחרים של אורז מלא)
- 1/2 כוס קינואה
- 1/3 כוס אמרנט (אמרנת)
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 כפות תערובת ירקות מיובשים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח במידה ויש רגישות, אלרגיה או אי סבילות לסויה או חיטה המצויים ברוטב סויה
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה
- להעביר לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית
- להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ – 40 דקות
- להשאיר את הסיר מכוסה בסיום הבישול כ – 10 דקות לפני ההגשה
אופן ההגשה
- מומלץ להגיש בתוספת תבשיל דגים או תבשיל קטניות
מזון פונקציונלי בתבשיל
- אורז, קינואה ואמרנט מכילים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים
- בצל מכיל ריכוז גבוה של קוורציטין. קוורציטין כמו שאר הפלבונואידים, נוגד חמצון ונוגד אלרגיה
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר