במתכון הזה נסביר איך להכין דייסת אורז. הדייסה מבוססת על תבשיל אורז לבן או מלא, על פי הצורך הבריאותי או ההעדפה הקולינרית שלכם. הדייסה מתאימה גם לטבעונים כי אינה מכילה חלב מהחי.
במתכון זה בחרנו שלא להוסיף תחליף חלב ממקור צמחי כגון משקה סויה, שיבולת שועל או אורז כדי לשמור על מינימום מרכיבים הכרחיים שיתאימו למצבי בריאות שונים בהם יש צורך בתזונה חד-גונית לתקופה מסוימת.
דייסת אורז מכינים במקומות שונים בעולם כחלק מהתפריט המסורתי או לשימוש במצבי בריאות מסוימים. לדוגמה, דייסת אורז סינית נקראת אורז קונג’י (rice congee) ועקרונות ההכנה שלה דומים.
דייסת אורז קונג’י מהווה בסיס של מנה המכילה מרכיבים אחרים שמוסיפים ליצירת ארוחה מלאה.
השימוש באורז לבן להכנת דייסת אורז, נפוץ יותר לעומת אורז מלא. דייסה מאורז לבן תהיה בעלת מרקם הרבה יותר דייסתי, לעומת דייסה מאורז מלא. דייסת אורז מתאימה גם למי שעושה את דיאטת האורז.
במקרים מסוימים אנחנו ממליצים להוסיף לדייסה גם שמן זית כתית מעולה.
רכיבים
- 1 כוס אורז לבן מבושל (אם אין בעיה בריאותית שמצריכה אכילת אורז מלא, אנחנו ממליצים לעשות שימוש באורז מלא)
- 1.5-3 כוסות מים. כמות המים תלויה במידת הסמיכות הרצויה (במרבית המקרים אנחנו ממליצים על 1.5-2 כוסות מים)
- מלח לפי הטעם (אלא אם ההנחיה היא להימנע מצריכת מלח לפרק זמן מסוים)
איך מכינים
- מעבירים לסיר את האורז המבושל, את המים ואת המלח
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה לפחות 15 דקות או עד שהאורז מתרכך מאוד ומקבל מרקם דייסתי
הערות
- שימו לב שהמתכון מותאם להכנת דייסה מאורז שעבר בישול (הכנת תבשיל אורז בסיסי)
- ככל שהאורז יתבשל יותר זמן, כך הוא יתרכך יותר ויהיה יותר דייסתי, כמובן בתנאי שכמות המים תהיה מספקת
- במידת הצורך, אפשר להוסיף מים במהלך בישול הדייסה
מזון פונקציונלי בדייסת אורז
דייסת אורז לבן מקובל לאכול במצבי שלשול ובמצבי בריאות שונים ויכולה לסייע כחלק מדיאטה ייעודית