תבשיל שעועית אדומה רכה וטעימה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל שעועית אדומה, רכה, בריאה וטעימה. לקבלת מרקם רך חשוב לבשל היטב את השעועית. הבישול יכול להיות בסיר רגיל או בסיר לחץ. בדרך כלל בישול בסיר לחץ, יקנה מרקם רך יותר לשעועית.

מרכיבים

  • 500 גרם שעועית אדומה
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים
  • 4-5 שיני שום גדולות, קצוצות
  • 5 כפות רוטב סויה או 1 כפית מלח במידה ויש רגישות למרכיבי סויה כמו חיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב
  • 3 כפיות כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4-1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ’ילי גרוס
  • 5 כוסות מים

שלב טרום בישול השעועית

  1. משרים את השעועית האדומה במים למשך 8 שעות
  2. בקיץ במהלך ההשריה כעבור מספר שעות, מומלץ לשטוף את השעועית ולהחליף את המים

איך מכינים

  1. את הבצלים הקצוצים מעבירים לסיר ומזהיבים קלות עם 3 כפות שמן זית, על להבה בינונית
  2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, למעט רוטב הסויה ומערבבים עם הבצל כדקה
  3. מוסיפים את פולי השעועית האדומה, את המים ואת רוטב הסויה או המלח
  4. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי, עד התרככות השעועית למצב נימוח

הערות 

  • אנחנו ממליצים על בישול שעועית בסיר לחץ, לקבלת מרקם רך
  • אנחנו נוהגים להוסיף את רוטב הסויה בסיום הבישול ולא בתחילת הבישול
  • אם אתם רגישים לחריף, ותרו על הצ’ילי הגרוס
  • אנחנו נוטים לעשות שימוש מתון במלח, כך שאם בחרתם בתיבול במלח ולא ברוטב סויה, יכול להיות שהמליחות לא תהיה מספקת לטעמכם. במקרה כזה, תוכלו להוסיף מלח על פי טעמכם האישי

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • שעועית אדומה עשירה בסיבים תזונתיים ומסייעת לשמירה על בריאות מערכת העיכול
  • עשירה בברזל: 6.69 מ”ג ל – 100 גרם שעועית אדומה לא מבושלת
  • עשירה במגנזיום: 138 מ”ג ל – 100 גרם שעועית אדומה לא מבושלת
  • עשירה מאוד באשלגן: 1360 מ”ג ל – 100 גרם שעועית אדומה לא מבושלת
  • בצל עשיר בפלבונואידים כגון קוורציטין הפועלים כנוגדי דלקת, נוגדי חמצון ונוגדי אלרגיה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שחום ובישול פוגעים במידה מסוימת בפלבונואידים
  • כורכום מכיל קבוצת פיגמנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי סרטן
מתכוני תבשילים נוספים
שקשוקה טופו

במתכון זה נסביר איך להכין שקשוקה טופו טעימה ומהנה שיכולה להחליף שקשוקה ביצים. שקשוקה טופו אפשר לאכול עם קרקרים, טורטיות,

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים