צנוניות מוחמצות בחומץ: מתכון קליל ומהיר מאוד

תוכן העניינים

במתכון הזה נסביר לכם אין להכין צנוניות מוחמצות בחומץ. יש מתכונים מורכבים יותר להכנת צנוניות כבושות או מוחמצות שכוללים שמיר, שום, מלח ואחרים, אבל במתכון הזה בחרנו את השיטה הכי מהירה והכי פשוטה.

מתקופת ילדותי, כך נהגנו להשרות פרוסות צנוניות בחומץ בן יין ולאוכלן לצד ארוחה מלאה.

את הפרוסות השרויות ניתן לשלב בצורות שונות בתפריט היומי, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך.

איך מכינים צנוניות בחומץ?

  1. פורסים צנוניות לפרוסות דקות
  2. מעבירים את פרוסות הצנוניות לצנצנת
  3. מכסים בחומץ בן יין או בחומץ תפוחים
  4. סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים
  5. אפשר מיד לאכול את הצנוניות ומה שנשאר לאחסן במקרר לארוחות נוספות

איך משלבים באוכל את פרוסות הצנוניות?

  • משלבים את הפרוסות בארוחות בדומה לג’ינג’ר כבוש לצד ארוחה המכילה פחמימות כגון סושי
  • מוסיפים את הפרוסות כתבלין, לכל סלט כגון סלט חסה
  • בהגשת מנת פסטה, מוסיפים את הפרוסות על המנה
  • כריך: מרחו אבוקדו בלחם מלא והוסיפו את פרוסות הצנוניות
  • בחומץ שנותר לאחר שהצנוניות נאכלו, אפשר לתבל סלט ירקות

מזון פונקציונלי במתכון

  • צנוניות שייכות למשפחת המצליבים המתאפיינת ברכיבים נוגדי סרטן כגון גלוקוזינולאטים
  • חומץ שנצרך לצד מזון פחמימתי, מפחית את ההשפעה הגליקמית של מזון זה