מלפפון חמוץ כבוש בקלי קלות

מלפפון חמוץ כבוש הוא הירק הכי קל להכנה בשיטה זו. מלפפון כבוש במלח ומותסס, מספק מזון פרוביוטי המכיל חיידקים ידידותיים מקדמי בריאות.

במתכון הזה אנחנו עושים שימוש בצנצנת זכוכית והתוצר המוגמר נהדר. עם זאת, אם יש לכם קדירת התססה, אתם מוזמנים להשתמש בה. לא לכולם יש קדירת התססה וצנצנות יש לרוב, כך שאופציה זו נוחה וקלה להכנה.

אם אתם אוהבים ירקות חמוצים כבושים שעברו התססה, אתם יכולים לנסות גם את המתכון כרוב חמוץ כבוש.

למה מלפפון כבוש נקרא גם מלפפון חמוץ?

מלפפון כבוש מכונה גם מלפפון חמוץ, מאחר ויש לו טעם חמוץ הנוצר בתהליך התסיסה.

מרכיבים

  • מלפפונים טריים, קשים וקטנים ככל האפשר
  • שיני שום חתוכות לפרוסות (כמות לפי הטעם האישי)
  • שמיר (כמות לפי הטעם האישי)
  • תמיסת מלח: מלח מומס במים ביחס של כפית מלח לכל כוס מים

איך מכינים

  1. מעקרים צנצנת במים רותחים
  2. מנקים ושוטפים את המלפפונים
  3. מעבירים לצנצנת את שיני השום ואת השמיר
  4. מעבירים לצנצנת את המלפפונים
  5. מוסיפים תמיסת מלח עד כיסוי מלא של המלפפונים
  6. מניחים צנצנת קטנטנה או כוס זכוכית קטנה מעל המלפפונים, למניעת בצבוץ של המלפפונים מעל נוזל הכבישה
  7. מכסים את הצנצנת במכסה אטום ומניחים למלפפונים לתסוס
  8. ב – 2-3 הימים הראשונים לתסיסה, יש צורך לפתוח את הצנצנת לצורך שחרור גזים ולסגור חזרה
  9. המלפפונים הכבושים יהיו מוכנים כעבור 14 ימים ויש לאחסן אותם במקרר

מזון פונקציונלי במלפפונים כבושים

מלפפון כבוש מותסס, מכיל חיידקים ידידותיים והוא נחשב מזון פרוביוטי, בדומה לכרוב כבוש.

מתכוני תוספות נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים