תבשיל במיה עם עגבניות

תוכן העניינים

במתכון זה נסביר איך להכין תבשיל במיה עם עגבניות, רך וטעים

במיה טרייה היא כמובן הבחירה הראשונה להכנת תבשיל במיה. עם זאת עונת הבמיה הטרייה קצרה וניקוי הבמיה מצריך השקעת זמן רבה יותר.

בחירת במיה קפואה להכנת התבשיל גם חוסכת זמן וגם מאפשרת ליהנות מתבשיל במיה לאורך על השנה.

זהו אחד מתבשילי הירקות החביבים עלינו.

תבשיל זה מתאים גם לתזונה קטוגנית ותפריט דל פחמימות. עם זאת, בתזונה דלת פחמימות אדוקה, יש צורך להפחית את כמות העגבניות במתכון. לעיתים ההפחתה היא עד כדי שימוש בכפות בודדות מהעגבניות המרוסקות או פחות מכפית רכז עגבניות. למעשה במצב זה, השימוש בעגבניות הוא כתבלין לתבשיל ולא כמרכיב עיקרי.

מרכיבים

  • 500-600 גרם במיה טרייה או קפואה
  • 3 כפות שמן זית
  • 4-5  כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם
  • 1/4  כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית כורכום
  • 5-6  שיני שום קצוצות
  • 200-300 גרם רכז עגבניות או 700-800 גרם מחית עגבניות
  • מים 

הערה על עגבניות במתכון

אנחנו ממליצים על שימוש במחית עגבניות בצנצנת זכוכית, ללא חומרי לוואי וללא סוכרים, על פני אריזות פלסטיק או קופסאות שימורים.

איך מכינים

  1. מעבירים לסיר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומכסים במים עד גובה פני הבמיה וקצת מעל
  2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה
  3. דקה לפני סיום הבישול, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים

אופן ההגשה

תבשיל במיה יכול להיות תוספת נפלאה לצד תבשיל גריסים, כוסמת, קינואה, מנת דג, טופו או קטניות.

מזון פונקציונלי בתבשיל

  • במיה עשירה בסיבים מסיסי מים המסייעים בשמירה על רמות מאוזנות של גלוקוז ושומני דם, לרבות שמירה על בריאות מערכת העיכול
  • רכז עגבניות מהווה מקור עשיר ביותר לקארוטנואיד הנקרא ליקופן. ליקופן מקושר להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית. כמו כן ליקופן פועל כנוגד חמצון
  • שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • כורכום מכיל מגוון רכיבים כגון כורכומינואידים כגון כורכומין והוא פועל כנוגד דלקת, נוגד חמצון, נוגד סרטן ותומך בבריאות הכבד
  • פלפל שחור ופיפרין המצוי בו מתאפיינים בפעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, נוגדת חיידקים, נוגדת סרטן, לרבות וויסות פעילות מערכת החיסון