מרק סרפד עם בטטה

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק סרפד עם בטטה. סרפד הוא אחד הצמחים המוערכים ברפואת הצמחים, בתזונה טבעונית ובקרב טבעונים. ההערכה הזו נובעת מעושר המרכיבים שיש בו כגון ויטמינים ומינרלים והוא צבר מוניטין רב כצמח מזין ומחזק. הוא משמש למגוון בעיות בריאות כגון בעיות עור, אלרגיות, דלקת מפרקים ואנמיה עקב מחסור בברזל. ריכוז הברזל הגבוה שבו מסביר את החשיבות שמייחסים לו טבעונים.

למי שלא מורגל בקטיף עלי סרפד, מומלץ לעטות כפפות במהלך הקטיף והשטיפה במים, כדי להימנע מהעוקצניות שלהם. הכי בטוח להחזיק בעלה סרפד, לגזור במספרים, להניח בקערה וכך הלאה עד שתסיימו לקטוף את הכמות הרצויה.

מרכיבים

  • 2 חופני עלי סרפד טריים שטופים היטב וקצוצים
  • 4 בטטות קטנות (כ – 1/2 ק”ג סך הכל) חתוכות לקוביות קטנות. אפשר בטטה כתומה רגילה, סגולה או לבנה או שילוב שלהן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/3 כפית כורכום
  • מלח או רוטב סויה לפי הטעם (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
  • שמן זית כתית מעולה
  • מיץ לימון טרי

איך להכין מרק סרפדים?

  1. מעבירים את כל המרכיבים לסיר, למעט שמן הזית והלימון
  2. מוסיפים מים, כ – 5 ס”מ מעל גובה פני הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית בסיר פתוח התרככות הדלעת והבטטה
  3. בהגשה להוסיף שמן זית ולאחר שהמרק התקרר קצת, להוסיף לימון לפי הטעם

מזון פונקציונלי במרק סרפד

  • עלי סרפד עשירים מאוד במינרלים כגון ברזל וסידן. הריכוז הגבוה של ברזל מצדיק את השימוש המקובל בו למצבי אנמיה עקב מחסור בברזל 
  • עלי סרפד ובטטה מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • עלי סרפד מכילים פלבונואידים הפועלים כנוגדי אלרגיה, נוגדי דלקת ונוגדי חמצון
  • בטטה מכילה קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי “הידידותיים” לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
  • כורכום מכיל קבוצת פיגמנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי סרטן
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • הוספת כמות נאותה של מיץ לימון טרי למרק, עשויה לסייע לפעילות מערכת החיסון, הודות לתכולת ויטמין C המצוי בו ולהשפעתו החיסונית הבריאותית, בכלל ובפרט במצבים כגון שפעת או התקררות
  • חמיצות הלימון מסייעת גם בספיגת מינרלים כמו ברזל וסידן
מתכוני מרקים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים