במתכון הזה נסביר לכם איך מכינים מרק נבטוטי מש המכונה גם שעועית מש. השריית שעועית מש הכרחית לתהליך הנביטה.
טרום הכנה: איך מכינים נבטוטים מפולי מש?
- משרים מש במים למשך 12-24 שעות. במהלך זמן זה מחליפים את המים מספר פעמים, בפרט בקיץ
- בסיום ההשרייה שופכים את המים, שוטפים את המש ומעבירים למסננת שמניחים מעל קערה
- מצמידים מגבת יבשה לפולי המש בצורה שתכסה אותם ומניחים במקום חמים עד נביטה של שורשון. במהלך זמן הנביטה, שוטפים את הפולים פעם ביום (בקיץ 3-4 פעמים ביום)
- לאחר הנביטה שומרים את הפולים המונבטים בקערה במקרר, מכוסים במגבת. לשים לב שהפולים לא רטובים, כך הם ישמרו יותר זמן
- במהלך השבוע ניתן להשתמש בנבטוטי מש מוכנים, בכמות הרצויה, להכנת המרק המהיר או המשודרג
מרק נבטוטי מש מהיר הכנה
מרכיבים
- 1 כוס נבטוטי מש
- 2-3 כוסות מים
- 3-4 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח (במידה ויש רגישות למרכיבי סויה כמו חיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה)
- פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים
-
מוסיפים לסיר הבישול את כל המרכיבים: פולי מש מונבטים, מים, רוטב סויה ופלפל שחור
-
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 5-10 דקות
מרק נבטוטי מש משודרג
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2-3 כוסות נבטוטי מש (למרק פחות סמיך השתמשו ב-2 כוסות)
- 3-4 כפות רוטב סויה
- 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 5 כוסות מים
- פלפל שחור לפי הטעם
- זרעי כוסברה לפי הטעם
איך מכינים
- מזהיבים את הבצל עם שמן זית בסיר הבישול
- מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עם הבצל למשך דקה
- מוסיפים לסיר את נבטוטי המש, רוטב סויה, ומים
- מבשלים על אש גבוהה כ 5-7 דקות, עד לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5-30 דקות נוספות. זמן הבישול משתנה בהתאם למרקם המש שאתם מעוניינים
מזון פונקציונלי במרק
- מש היא קטנית עשירה בסיבים תזונתיים ומסייעת בשמירה על מערכת העיכול
- היא עשירה במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן
- שעועית מש עשירה מאוד גם בפולאט. פולאט משחק תפקיד חשוב מאוד במנגנונים ביולוגיים שונים וקשור להשפעות בריאותיות שונות
- צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
- שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות