מרק נבטוטי מש

במתכון הזה נסביר לכם איך מכינים מרק נבטוטי מש המכונה גם שעועית מש. השריית שעועית מש הכרחית לתהליך הנביטה.

טרום הכנה: איך מכינים נבטוטים מפולי מש?

  1. משרים מש במים למשך 12-24 שעות. במהלך זמן זה מחליפים את המים מספר פעמים, בפרט בקיץ
  2. בסיום ההשרייה שופכים את המים, שוטפים את המש ומעבירים למסננת שמניחים מעל קערה
  3. מצמידים מגבת יבשה לפולי המש בצורה שתכסה אותם ומניחים במקום חמים עד נביטה של שורשון. במהלך זמן הנביטה, שוטפים את הפולים פעם ביום (בקיץ 3-4 פעמים ביום)
  4. לאחר הנביטה שומרים את הפולים המונבטים בקערה במקרר, מכוסים במגבת. לשים לב שהפולים לא רטובים, כך הם ישמרו יותר זמן
  5. במהלך השבוע ניתן להשתמש בנבטוטי מש מוכנים, בכמות הרצויה, להכנת המרק המהיר או המשודרג

מרק נבטוטי מש מהיר הכנה

מרכיבים

  • 1 כוס נבטוטי מש
  • 2-3 כוסות מים
  • 3-4 כפות רוטב סויה או 1/2 כפית מלח (במידה ויש רגישות למרכיבי סויה כמו חיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה)
  • פלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים 

  1. מוסיפים לסיר הבישול את כל המרכיבים: פולי מש מונבטים, מים, רוטב סויה ופלפל שחור
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך 5-10 דקות

מרק נבטוטי מש משודרג

מרכיבים 

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2-3 כוסות נבטוטי מש (למרק פחות סמיך השתמשו ב-2 כוסות)
  • 3-4 כפות רוטב סויה
  • 3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 5 כוסות מים
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • זרעי כוסברה לפי הטעם

איך מכינים

  1. מזהיבים את הבצל עם שמן זית בסיר הבישול
  2. מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עם הבצל למשך דקה
  3. מוסיפים לסיר את נבטוטי המש, רוטב סויה, ומים
  4. מבשלים על אש גבוהה כ 5-7 דקות, עד לרתיחה
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5-30 דקות נוספות. זמן הבישול משתנה בהתאם למרקם המש שאתם מעוניינים

מזון פונקציונלי במרק

  • מש היא קטנית עשירה בסיבים תזונתיים ומסייעת בשמירה על מערכת העיכול
  • היא עשירה במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן
  • שעועית מש עשירה מאוד גם בפולאט. פולאט משחק תפקיד חשוב מאוד במנגנונים ביולוגיים שונים וקשור להשפעות בריאותיות שונות
  • צריכת שמן זית מקושרת להפחתת סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, הפחתת סיכון לסרטן והגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ולמחלת אלצהיימר
  • שום מסייע לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, להפחתת גלוקוז, שומני דם וכולסטרול, ומכיל גם מרכיבים נוגדי חיידקים ונוגדי פטריות
מתכוני מרקים נוספים
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים