במתכון זה נסביר איך להכין רוטב בסגנון מטבוחה המבוסס על עגבניות, חצילים ופלפל אדום.
מרכיבים
- 5 עגבניות רגילות הכי אדומות שיש, בגודל בינוני חתוכות לפרוסות דקות
- חציל בגודל בינוני חתוך לרצועות
- 2 פלפלים אדומים בגודל בינוני חתוכים לרצועות
- 2 כוסות בצל חתוך לרצועות דקות
- 2-3 שיני שום גדולות, קצוצות
- 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
- 4-5 כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם. במידה ויש רגישות לחיטה, שעורה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע מהרוטב ולעשות שימוש במלח
- 2 כפות גדושות או 1 קופסה (140 גרם) רסק/רכז עגבניות 100% טבעי, ללא תוספת סוכר
- פלפל חריף/פפריקה חריפה, לפי הטעם
הערה: אם אין עגבניות רגילות, אפשר לשים עגבניות מגי, תמר או שרי, אבל חשוב שהן יהיו אדומות ככל שניתן. אפשר גם לעשות שימוש בעגבניות מרוסקות מוכנות, עם זאת התבשיל יוצא טעים יותר עם עגבניות טריות.
איך מכינים
- להזהיב את הבצל בשמן זית
- להוסיף לבצל את שיני השום הקצוצות ואת הפלפל החריף/פפריקה חריפה ולערבב בהפוגות כדקה
- להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה. חשוב לערבב ולהפוך את התבשיל במהלך הבישול
אופן הגשה
רוטב זה אפשר לאכול כתוספת לתבשילי דגנים ודמויי דגנים כגון שעורה, דוחן, פוניו, קינואה, כוסמת וכו’, או ממרח בכריך.
מזון פונקציונלי בתבשיל
- עגבניות אדומות מכילות ריכוז גבוה של קרוטנואידים ובפרט ליקופן הפועל כנוגד חמצון
- פלפל אדום מכיל קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון