סלמון במרינדה בתנור

במתכון הזה נסביר איך להכין סלמון במרינדה בתנור. סלמון במרינדה יכול לעבור בישול גם במחבת או בסיר וההחלטה על כך היא בדרך כלל העדפה אישית שנובעת מהרגל ונוחות.

הרבה אוהבים סלמון בתנור ברוטב חרדל, אבל זה כבר במתכון אחר. במתכון הזה אנחנו מתמקדים בתיבול עם הרבה שום טרי ועלי נענע שנותנים ארומה מיוחדת בהכנת תבשילי דגים.

רכיבים

  • 6 פרוסות סלמון (עדיף ללא עור)
  • 4-5 כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם (במידה ויש רגישות לחיטה, יש לעשות שימוש ברוטב סויה ללא חיטה וללא גלוטן, בפרט אם יש צליאק)
  • 1 כוס יין אדום יבש 
  • 2 ראשי שום טריים בגודל קטן/בינוני, כולל העלים הירוקים. מחוץ לעונת השום הירוק, לעשות שימוש בשום הזמין כל השנה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כוס עלי נענע טריים
  • 1/4 – 1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים דג סלמון במרינדה?

  1. לערבב את כל המרכיבים יחד (למעט הסלמון והשום), למרינדה בעלת מרקם אחיד וללא גושים
  2. להשרות את נתחי הסלמון במרינה למשך 20-30 דקות במקרר. אם אין זמן, אפשר פשוט להשרות ולצפות אותם ומיד להעביר לאפייה
  3. להניח את פרוסות הסלמון בתבנית, לפזר את ראשי השום והעלים החתוכים ואת עלי הנענה
  4. לחתוך כל ראש שום ל – 4 חלקים ואת העלים לחתיכות של 5 ס”מ בקירוב ולהניח בתבנית לצד הסלמון
  5. לפזר על הסלמון את עלי הנענע
  6. לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות או לבשל בסיר מכוסה כחצי שעה על להבה נמוכה, לאחר שהנוזלים הגיעו לרתיחה

מזון פונקציונלי בסלמון במרינדה

  • סלמון עשיר באומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
  • סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית
  • שום מהווה מקור לאינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי “הידידותיים” לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
מתכוני תבשילים נוספים
תבשיל חוביזה

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל חוביזה. חוביזה או ח’וביזה הוא למעשה צמח בר וזמין לקטיף עצמי במקומות רבים ברחבי

קרא עוד »
תמונה של יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית
יוסי שבח נטורופת, ענת שבח דיאטנית קלינית

בשלושת העשורים האחרונים עוסקים בתחומי תזונה בריאה ונכונה, ומתמקדים בחקר ובשילוב בין תזונה מסורתית לבין תזונה מבוססת מדע. מפתחים סדנאות וקורסים ייחודיים בתחומי תזונה, מזון, דיאטה.
המרחב האינטרנטי משמש אותנו להעברת ידע תזונתי בצורה מיטבית וחווייתית, גם בלמידה סינכרונית וגם בלמידה אסינכרונית דרך מערכת הקורסים שלנו. באתר הזה ובמסגרת הסדנאות, הקורסים והכנסים, אנחנו שמחים מאוד לחלוק את הידע והניסיון שלנו, לשמירה על הבריאות ולשיפור איכות החיים.

מזמינים אותך להצטרף לקבלת עדכונים, טיפים ומתכונים

תוכן העניינים